Komentara: 2
Pregleda: 3563
Foto

Ekipa Subotice u polufinalu takmičenja "City games - igre bez granica"

10.07.2018. u 11:24h
Izvor: Subotica.com
Subotica je sinoć bila domaćin, po drugi put, međunarodne manifestacije "City games - igre bez granica". Odlučeno je da se takmičenje preseli na Gradski bazen u Dudovoj šumi, čime su se stvorili bolji uslovi za takmičenje, ali i za posmatranje sa tribina. Subotica je zasluženo slavila pobedu.
Ekipa Subotice u polufinalu takmičenja "City games - igre bez granica"

"City games  - igre bez granica" je sportsko-zabavno takmičenje koje je atraktivno u većem broju evropskih država, a u ovoj koncepciji obuhvata takmičenje na dva nivoa, između gradova u državi i i država međusobno.

Posle Vrbasa i Inđije, na red je došla i Subotica. Ove godine Subotica je bila domaćin ekipama Bečeja, Sombora i Inđije. Pobednik ovog takmičenja u gradu na severu Bačke obezbedio je polufinale koje se već danas održava u Somboru. Priliku da se plasira u veliko finale imaće ekipa Subotice koja je sinoć bila i više nego ubedljiva i zasluženo osvojila prvo mesto sa 38 bodova, ispred ekipe Sombora (31), Bečeja (21), dok je Inđija, najmlađa ekipa takmičenja, uspela da sakupi tek dva boda.

Ekipa Subotice u polufinalu takmičenja "City games - igre bez granica"

Takmičenje se odvijalo u sedam zanimljivih disciplina: "leteći vaterpolo", "vodena alka", "trka bačvi", "spasavanje turistkinje", "pršuta", "vošarka" i "veslo". O dobrom nastupu ekipe iz Subotice govori podatak da su bili najbolji u pet od sedam disciplina.

Ekipu Sportskog saveza Subotica činili su: Dejan Franjković, Miloš Vucelić, Bojan Rašković, Mina Mastilović, Noemi Priboj i Milan Ivošević. Treneri: Srđan Dakić i Vladimir Dvornić.

Za naše predstavnike nema odmora, Sombor večeras dočekuje novu grupu gradova, a naši takmičari puni samopouzdanja odlaze po novu slavu i da nam donesu lepe vesti.

- Mislim da smo spremni, u ekipi vlada baš dobra atmosfera, mislim da ćemo biti još bolji jer ćemo imati pojačanje u poslednjoj igri - kaže Mina Mastilović, a njen kolega iz tima, Bojan Rašković, dodaje: - Bili smo odličnin u većini igrara, u pet od sedam smo osvojili maksimalan broj bodova, u poslednjoj igri "veslanje" nažalost nismo bili na nivou jer smo bili oslabljeni, ali bez obzira na to znali smo i ranije da smo obezbedili dovoljan broj bodova da možemo da sačuvamo 1. mesto

Ekipa Subotice u polufinalu takmičenja "City games - igre bez granica"

Ekipa Subotice u polufinalu takmičenja "City games - igre bez granica"

U Somboru će pored domaćina nastupiti ekipe Vrbasa, Zrenjanina i Kikinde koju smatraju najjačim konkurentom

 - Ovo je još jedan nivo više, očekujemo još veću borbu i da ćemo teže da osvajamo bodove ali želja nam je da budemo prvi i potrudićemo se da bude tako. - složni su Mina i Bojan

Tehnički organizator takmičenja u Subotici je Sportski savez Subotice, koji je i selektirao ekipu koja predstavlja naš grad u ovoj sportskoj manifestaciji, drugu godinu za redom.

- Mislim da je bilo vrlo interesantno takmičenje, Subotica se predstavila kao dobra ekipa, mislim da smo bili solidni večeras, da smo u svim igrama pokazali da smo kvalitetni i očekujemo dobar plasman i u Somboru. Drago mi je što je organizator takmičenja ponovo Suboticu prepoznao, prošle godine smo bili na Paliću, ali mislim da je bazen ipak bolje i prikladnije mesto za održavanje ovakvih igara, a i za publiku pruža mnogo bolji komfor - kaže Dejan Vuković, v.d. sekretara Sportskog saveza Subotice.

Prvo polufinale vojvođanskog regiona održava se večeras u Somboru, zatim će još tri grada bili domaćini (Valjevo , Knjaževac i Vranje), da bi se 20. jula u Čačku održalo drugo polufinale. Veliko finale je na Zlatiboru, 22. jula.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3563
Povezane teme

igre bez granica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.