Komentara: 0
Pregleda: 1539

Egereši primio Bunjevce

29.01.2011. u 18:42h
Izvor: RTV Yueco
Egereši primio Bunjevce

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši razgovarao je sa predsednikom Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Blaškom Gabrićem i članovima ovog Saveta Mirkom Bajićem i Nikolom Babićem o važnosti očuvanja nacionalnog identiteta i ostvarivanju jednakih prava i obaveza za sve nacionalne zajednice u Vojvodini, piše u saopštenju Bunjevačkog nacionalnog saveta.

Predstavnici Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine ukazali su na važnost što skorijeg formiranja Zavoda za kulturu Bunjevaca, kao i na poboljšanje uslova u pogledu ažurnijeg i kvalitetnijeg informisanja ove nacionalne zajednice.

Predsednik Egereši je naglasio da u Vojvodini nema i ne sme da bude nacionalnih zajednica prvog i drugog reda, već da svi moraju da imaju podjednake uslove za ostvarivanje svojih prava, u skladu sa Ustavom Republike Srbije, Statutom AP Vojvodine, Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i drugom zakonskom regulativom koja prati ovu oblast.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1539
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.