Komentara: 0
Pregleda: 1349

Egereši otvorio kamp

30.08.2010. u 19:06h
Izvor: RTV Yueco
Egereši otvorio kamp

U okviru Internacionalnog dunavskog festivala u Ulmu, predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši otvorio je Kamp mladih koji okuplja oko 120 učesnika iz gradova i regija podunavskog regiona. Otvarajući Kamp, Egereši je istakao da je ujedinjena Evropa pre svega angažman mladih, jer se samo tako mogu trajno očuvati mir i sloboda, a da su budućnost Evrope upravo učesnici Kampa, koji će se vratiti u svoje gradove i regije bogatiji za nova iskustva, prijateljstva i ljubavi.

- Evropa su svi građani Evrope, Evropa smo i svi mi, danas okupljeni u Ulmu. Ubeđen sam da svako od nas mora preuzeti deo odgovornosti, kako bi se Evropska unija, projekat mira, solidarnosti i pravde, snažio i prilagođavao novim političkim, socijalnim i ekonomskim izazovima - rekao je Egereši. Predsednik vojvođanskog parlamenta naglasio je da je kreiranje dunavske strategije obeležilo njegov profesionalni i lični angažman, a da kao najveći uspeh vidi to što njegova vera u ostvarivost ovog projekta postaje realnost jedne nove generacije Evropljana.

- Ja dolazim iz Vojvodine, evropske regije u kojoj se tradicionalno neguju multikulturalnost, višekonfesionalnost i drugi evropski principi i vrednosti. U Vojvodini se oduvek živelo zajedno. I ne može drugačije, kada je kod nas sve pomešano. Od klime do običaja i jezika. Otuda, možemo da živimo samo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih - istakao je predsednik Egereši.

Egereši je razgovarao sa učesnicima ovogodišnjeg Kampa, od kojih je njih jedanaest iz Vojvodine, o njihovom viđenju budućnosti dunavskog regiona, dunavskih integracija i saradnje podunavskih gradova i regija. On je u razgovoru sa njima naglasio da je na mladima velika odgovornost i izazov da nastave da neguju i unapređuju evropske vrednosti, međusobno uvažavanje, toleranciju, ljudska prava i slobode, kao i da uzmu aktivno učešće u kreiranju buduće evropske politike, kao i politike podunavskog regiona.

Kamp mladih u okviru Internacionalnog dunavskog festivala zvanično je otvoren danas i trajaće do 3. septembra. Mladi učesnici imaće priliku da kroz radionice, predavanja i prezentacije upoznaju jedni druge, steknu nova znanja i iskustva iz različitih oblasti, kao i da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1349
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.