Komentara: 3
Pregleda: 3873

Edukacija o narkomaniji

10.12.2008. u 22:34h
<p>Edukacija mladih o problemu narkomanije i zavisnosti nastavljena je danas na Ekonomskom fakultetu. Na tribini su učestvovali osnivači zajednice Hosana i njihovi &scaron;tićenici. Oni su slu&scaron;aocima ispričali svoje životno iskustvo i skrenuli im pažnju kako da izbegnu situacije u kojima mogu da dodju u dodir sa drogom i kako izgleda lečenje od zavisnosti u njihovoj zajednici.</p>
Edukacija o narkomaniji

Goran Vidačak iz Mostara je prvi kontakt sa drogom imao u srednjoj školi, kada je zbog stradanja oca i bolesti majke našao utehu u marihuani. Po završetku srednje škole počeo je da konzumira kokain u naredne četiri godine. Nekoliko puta je pokušao da prestane sa konzumiranjem narkotika, ali po njegovim rečima tek posle skoro tri godine provedene u Hosani veruje da mu je to zaista pošlo za rukom. Kuća u kojoj borave štićenici je kapaciteta za 12 osoba, a u zajednici se trenutno leči njih šesnaestoro. Ono što je zabrinjavajuće je da postoji lista čekanja za ulazak u zajednicu na kojoj je trenutno osamnaest momaka. Član gradskog veća Nemanja Simović kaže da je društvo prepoznalo ovaj problem i da je grad izašao u susret zajednici Hosana, a tako će prema njegovim rečima biti i u budućnosti. Samo fizičko skidanje sa droge nije dovoljno tako da ukoliko neko uspe to da uradi ipak treba da potraži pomoć u zajednici kako se problem ne bi vratio. Cilj ove zajednice je da se teški narkomani izleče od ove bolesti bez upotrebe bilo kakvih medikamenata ili nekih drugih pomoćnih sredstava.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3873
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.