Komentara: 0
Pregleda: 1353

Džudo: Takmičari Spartaka nastupili na tri turnira i okončali takmičarsku sezonu

16.12.2017. u 11:20h
Izvor: Subotica.com
Za kraj takmičarske sezone u 2017. godini džudisti Spartaka proteklog vikenda učestvovali su na turniru u Kaću,i u Rumuniji na Memorijalu "Mihail Botez" i poslednjem kolu Eurolige u Aradu.
Džudo: Takmičari Spartaka nastupili na tri turnira i okončali takmičarsku sezonu

U Kaću se u subotu, 9. decembra, okupilo 273 takmičara iz 30 klubova, a među njima i Spartakova džudo sekcija "Čantavir" sa 6 takmičara. Gloria Fero, Boglarka Forgo, Ema Lasu i Patrik Tot Bagi su propustili šansu za osvajanje medalje i zauzeli peta mesta, dok su Andrea Forgo i Patrik Kecenović osvojili srebrne medalje. Sekciju "Čantavir" je predvodio trener Robert Marton.

Istog dana u rumunskom gradu Arad održano je poslednje ovosezonsko, četvrto kolo Eurolige za. Prvog takmičarskog dana se okupilo oko 230 takmičara iz Rumunije, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Austrije i Nemacke. Spartak je usled povreda poveo samo dva takmičara, ali se kući ipak donela medalja. Veljko Jegdić nije uspeo da se popne na postolje, ali je zato Dušan Vukas uspeo da osvoji bronzanu medalju.

Džudo klub "Spartak", kao osnivač Eurolige, podelio je 35 pehara za najbolje pojedince u sezoni, a domaćin je sa 500 evra nagradio najmasovniji klub.

Drugog takmičarskog dana, u nedelju, održan je Memorijal "Mihail Botez" za mlađi uzrast. Okupilo se oko 250 takmičara iz 30 klubova. Spartak je nastupio sa šest takmičara, a osvojeno je ukupno 5 medalja. Zlatnim medaljama okitili su se Mateja Borojević i Veljko Borojević, bronzane medalje osvojili su Despot Vukas, Julija Kajari i Matej Imrić, dok je Filip Ivanović je ostao bez plasmana. Ekipe su predvodili treneri Atila Radvanski i Milan Bogić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1353
Povezane teme

džudo

džudo klub spartak

regionalna evroliga džudo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.