Komentara: 62
Pregleda: 17211

"Džeparoši" napali oca sa dve devojčice jer je upozorio sugrađanku da se pripazi

27.09.2022. u 10:57h
Izvor: Subotica.com
Juče popodne, provodeći bezbrižno vreme u širem centru grada, naš sagovornik N.M. doživeo je neprijatnost na očigled dve prestravljene ćerkice. Nakon što je primetio da jednu sugrađanku vrebaju lokalni "džeparoši" na koje skoro svakodnevno upozoravaju Subotičani na društvenim mrežama, doviknuo je mlađoj devojci da se pripazi, što su čuli i oni koji su se spremali za "akciju". Tu počinje drama!
"Džeparoši" napali oca sa dve devojčice jer je upozorio sugrađanku da se pripazi

Sve se prvobitno desilo kod tramvaja, kada je naš sagovornik, koji je bio na biciklu, a u priključnoj korpi prevozio svoje dve mlađe ćerkice, bio prisiljen da beži od razjularene grupe četiri-pet pretežno mlađih osoba, koji su N.M. vijali skroz do "Lifke". Nastavio je da se udaljava, da bi bio siguran da im je odmakao.

Kaka je N.M., sa svoje dve preplašene ćerke, uspeo da zamakne "džeparošima", pozvao je policiju, koja je vrlo brzo došla gde se on zaustavio na kratko, uputio ih je na mesto gde se ta grupa zadržavala, a potom je morao da se vrati kući da bi umirio ćerke.

- Sa njima su na klupi bili dvoje starijih, procenjujem šezdesetak godina, baka i deka, od kojih sam čak i dobio udarac dok sam pokušavao da pobegnem. Najviše sam se uplašio kada su nas sustigli i kada su počeli da vuku prikolicu gde su bile devojčice, ali nekako sam se otrgao i iz sve snage povukao - priča nam vidno potrešeni N.M. - Moja namera je bila da pomognem sugrađanki, nisam očekivao da će njihova reakcija biti takva, u sred bela dana, pred nekoliko desetina ljudi koji su sve ovo samo posmatrali.

"Džeparoši" napali oca sa dve devojčice jer je upozorio sugrađanku da se pripaziZa ove džeparoše javan je tajna da ordiniraju šrim gradskim jezgrom, građani se samorganizuju i dojavljuju jedni drugima, upozoravaju na njihovo prisustvo, dele se fotografije, video snimci, trenutno kretanje. Kao što to i prečesto biva, pretežno su u pitanju maloletna lica, na biciklu ili peške, imaju svoj sistem, i povratnici su iako su više puta bili uhvaćeni na delu.

Policija sprovodi svoje aktivnosti, tužilaštvo radi svoj optužni deo, tu je i Centar za socijalni rad koji deluje u okviru svojih mogućnosti, ali očigledno je to nedovoljno da se spreče ovakve grupe da terorišu građane. Izvesno je, predugo traje.

Izgleda da u najvećoj meri ostaje da se građani međusobno upozoravaju, a njihovo drsko ponašanje, manifestovano i kroz ovaj primer, dovodi u pitanje da li im se treba i suprotstavljati?

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 62
Pregleda: 17211
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.