Komentara: 3
Pregleda: 1925

Dveri: "Uređenje atarskih puteva i sumnjivo dodeljeni poslovi u oblasti javnih radova"

18.05.2022. u 14:24h
Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Saopštenje Gradskog odbora Srpskog pokreta "Dveri" Subotica, koje potpisuje njegov predsednik Radenko Martić, prenosimo u celosti.
Dveri: "Uređenje atarskih puteva i sumnjivo dodeljeni poslovi u oblasti javnih radova"

Najnovija vest o dodeli sredstava od strane Pokrajinske vlade za uređenje atarskih puteva na teritoriji grada Subotice je svakako dobra vest. Pokazuje, ako ništa drugo, da ova vlast bar malo vodi računa o prilazu poljoprivrednom zemljištu. A šta se stvarno krije iza ove i ovakve dodele sredstava i na to datu izjavu gradonačelnika Stevana Bakića da će grad Subotica pored sume od 19 miliona, koje dobija od Pokrajinske vlade, iz budzeta grada Subotice izdvojiti još 27 miliona dinara i to za izradu atarskih puteva rađenih metodom cementne stabilizacije i deo atarskih puteva rađenih posipanjem kamena.

Srpski pokret Dveri je već u više navrata pisao o besmislu izrade atarskog puta metodom cementne stabilizcije, pre svega zbog troškova izvođenja radova koji su višestruko veći u odnosu na posipanje kamenom, zbog trajnosti takvog puta pri korišćenju teške poljoprivredne mehanizacije, ali i zbog toga što sve upućuje na to da se iza samog posla krije moguća korupcija i   posao namenjuje određenom preduzeću.

Kada smo ukazivali na ovakvu pojavu za vreme bivšeg gradonačelnika Bogdana Labana, tada je Gradonačelnik preko svojih poznanika upućivao poruku autoru ovog teksta da ,”Ako mi nešto nije jasno oko atarskog puta, dođem kod njega da mi on objasni”.

Nama iz Srpskog pokreta Dveri u Subotici, a i meni lično, sve je bilo jasno tada, a i sada.

Ovakvim pojavama u našem gradu ne bi trebao da se bavi Srpski pokret Dveri u Subotici, već tužilašto, kriminalistička policija, agencija za suzbijanje korupcije. Nažalost, niko od njih koji su za to plaćeni ne radi svoj posao.

Gradonačelnik Stevan Bakić je po svoj prilici samo nastavio započeti posao svog kuma, prethodnog gradonačelnika Bogdana Labana, za čije vreme se preduzeće o kojem ovde pišemo ,”Ekstara Auto Transport d.o.o.” iz Vrbasa  počelo pojavljivati na javnim nabavkama na teritoriji grada Subotice, na kojima uglavnom dobijaju poslove kao jedini ponuđač. Sada su te javne nabavke u vrednosti  oko milion evra na godišnjem nivou.

Već par godina u gradu održavaju atarske puteve, kanale ali uglavnom one partije u javnim nabavkama koje su veće vrednosti. Zimsko održavanje puteva im je postala specijalnost tako da je postalo nezamislivo da tu javnu nabavku dobije neko drugi u našem gradu, da li zbog nesposobnosti drugih preduzeća (u šta sumnjamo) ili zbog činjenice da se zna kako je javna nabavka njima namenjena!

O spornom izvođaču ne piše samo Srpski pokret Dveri već i ostale istraživačko novinske agencije koje razotkrivaju korupciju i kriminal ove vlasti.  Sadašnja lokalna vlast po svim pokazateljima ne želi da se bori protiv korupcije već naprotiv, sve upućuje na to da je ona iza zavese glavni pokretač i generator svih sumnjivih i koruptivnih poslova.

Da li je ta konstatacija tačna videće se u razotkrivanju i drugih sumnjivih javnih nabavki, odluka i neprijavljene imovine lokalnih funkcionera!

// kraj saopštenja

Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1925
Povezane teme

srpski pokret dveri

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.