Komentara: 7
Pregleda: 28768

Dve teške saobraćajne nesreće tokom noći

15.01.2015. u 10:01h > 10:38
Izvor: Subotica.com
Tokom noći dogodile su se dve teške saobraćajne nesreće u kojima ima i poginulih lica. Prva nesreća se dogodila ne Beogradskom putu sinoć oko 21 čas, a druga nešto pre ponoći kod Bačke Topole gde se prevrnuo autobus, usled čega je došlo i do povreda sedmoro putnika koji su transportovani u Opštu bolnicu u Subotici.
Dve teške saobraćajne nesreće tokom noći

Prva saobraćajna nesreća desila se sinoć oko 21 čas na Beogradskom putu, na izlazu iz Aleksandrova, između dva vozila (škoda fabia i reno laguna) subotičkih registracija.

U izveštaju Opšte bolnice Subotia stoji da su sinoć u 21,40 časova na odeljenju za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja kolima HMP doveženi povređena maloletna H.I. (2001) kod koje je konstatovan prelom butne kosti i koja je zadržana na Odeljenju za ortopediju i traumatologiju Opšte bolnice Subotica, I.R. (1970) sa povredom glave i I.A. (2005) sa povredom kolena kod kojih su konstatovane lakše telesne povrede.

U ovoj saobraćajnoj nesreći jedno lice starije dobi (60) je podleglo povredama na licu mesta.

- Vozač putničkog automobila ''škoda'', je iz za sada neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u levu kolovoznu traku i udario u automobil ''reno'', koji se kretao iz suprotnog smera.  Uviđaj su izvršili zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva i pripadnici odeljenja saobraćajne policije Policijske uprave u Subotici, stoji u saopštenju PU Subotica

Prevrtanje autobusa kod Bačke Topole

U drugoj saobraćajnoj nesreći koja se desila oko 23,30 na autoputu kod Bačke Topole pri prevrtanju autobusa bugarskih registracija povređeno je 7 osoba koje su zbrinute u Opštoj bolnici Subotica, dve su zadržane na lečenju, dok su ostali pušteni na kućno lečenje.

Noćas u 0,56 časova kolima SHMP Bačka Topola  na Odeljenju za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja OB Subotica doveženo je 7  bugarskih državljana povređenih pri prevrtanju autobusa na auto putu kod Bačke Topole. Dva povređena su zadržana na bolničkom lečenju. P.P. (1966), zadržan je na odeljenju ortopedije pacijent sa povredom karlice, i pacijentkinja R.V. (1943) sa povredom  grudnog koša na odeljenju hirurgije. Kod još dva povređena su konstatovane teške telesne povrede, prelomi nadlaktice ali su pušteni na kućno lečenje kao i tri povređena sa lakim telesnim povredama.

Ekipe saobraćajne policije PU Subotica u oba slučaja vrlo brzo su izašle na mesto nesreće i nakon zbrinjavanja povređenih urađen je uviđaj posle kojeg će se znati više detalja o uzroku ovih teških nesreća koje su nažalost i odnele jedan ljudski život.

Nakon zbrinjavanja prvog talasa povređenih pacijenata, doveženi su i  ostali putnici koji su bili u autobusu, i kod njih su konstantovane lake telesne povrede.

Kako stoji u saopštenju PU Subotica, vozač autobusa, bugarskih registarskih oznaka, koji se kretao iz pravca Novog Sada ka Graničnom prelazu Horgoš, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio je kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 28768
Povezane teme

saobraćajna nesreća

saobraćajna nezgoda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.