Komentara: 1
Pregleda: 2172

Dve premijere i koprodukcija - noviteti "Narodnog pozorišta"

18.05.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
Iako do kraja sezone nije ostalo mnogo, očekuju nas dve premijere - "Kabare Jugoslovenke" i "Iglic". Saradnja sa "Narodnim pozorištem" iz Pule u toku - "Narodni poslanik" u novembru u Subotici.
Dve premijere i koprodukcija - noviteti "Narodnog pozorišta"

Prva proba komedije "Narodni poslanik" održana je u u Subotici, zatim slede probe u Puli, nakon čega će ova predstava biti premijerno izvedena u Puli u junu, dok će na repertoar našeg porzorišta doći u novembru. 

 - Zajedno sa "Istarskim narodnim pozorištem" iz Pule sklopili smo ugovor o koprodukciji. Ova saradnja je veliki korak naprd, jer nam omogućava razmenu znanja, iskustava i umetničkih pristupa - kaže Miloš Nikolić, upravnik "Narodnog pozorišta".

Dve premijere i koprodukcija - noviteti "Narodnog pozorišta"Predstavu režira Snežana Trišić, rediteljka dobro poznata ovdašnjoj pozorišnoj publici. 

Sem toga, Drama na srpskom i Drama na mađarskom jeziku vredno rade na pripremi premijera. Predstava "Kabare Jugoslovenka" nastala je kao rezultat saradnje sa hrvatskim rediteljem Ivanom Leom Lemom, čiji će se autorski projekat pred publikom naći već krajem maja. U pripremi je i predstava "Iglic" koja govori o svetu koji postoji uporedo sa našim. U ovom delu savremene engleske spisateljice Keril Čerčil, prepliću se priče na samoj granici bajkovitog i stvarnog.

Predstavu režira mlada rediteljka iz Subotice, Ana Šifliš, a premijera je zakazana za 12. jun.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 15 časova
Komentara: 1
Pregleda: 2172

Povezana vest

Povezane teme

Narodno pozorište

miloš nikolić

snežana trišić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.