Komentara: 5
Pregleda: 7305

Dve Kanjižanke pokrale loto milionera

03.09.2011. u 20:08h
Izvor: Blic
Dve Kanjižanke pokrale loto milionera

Misterioznu krađu u Kanjiži, u kojoj je 13. novembra 2010. godine iz kuće Lasla D., za koga se pretpostavlja da je loto milioner, nestalo 100.000 evra, počinile su njegove komšinice Andrea B. (36) i Zorka N. K. (32). One su trenutno u policijskom pritvoru, nakon čega će s krivičnim prijavama biti privedene istražnom sudiji Osnovnog suda u Subotici.

„Blicu“ je iz policijskih izvora potvrđeno da osumnjičena Andrea živi u komšiluku. Kada je saznala da je jedan od loto dobitnika njen komšija, rešila da se domogne dela rekordnog dobitka loto premije od 4,8 miliona evra. U dogovoru sa Zorkom, koja je čuvala stražu, razbila je prozor na kupatilu kuće Lasla D., izvršila premetačinu i ispod kreveta pronašla 100.000 evra.

One su, prema priznanju u policiji, uzele samo 60.000 evra, koje su potrošile na kupovinu automobila, bele tehnike, televizora i drugog pokućstva.

- Opljačkan sam, ali sve ostalo je netačno - kategoričan je bio Laslo D. iz Kanjiže nakon vesti o krađi oko 100.000 evra iz njegove porodične kuće.

Informacija da su lopovi iz njegove kuće odneli toliku sumu žitelji ove varošice na Tisi objašnjavali su kao potvrdu svojih nagađanja da je najveća premija isplaćena u ruke Kanjižana.

Kako Blic saznaje, neki od dobitnika loto novac su uložili u nekretnine ili deponovali ga u banke, dok su se pojedinci, kao Laslo D. opredelili za čuvanje ispod slamarice. Oni koji poznaju Lasla D. govore da je on novac od dobitka, ili njegov deo, držao kod kuće i da je davao pozajmice drugima.

- Nisam dobitnik premije na lotou i tačno je jedino da sam pokraden, a sličnih krađa u ovom kraju bilo je i pre ovoga - govorio je tada Laslo.

Premiju podelilo sedam viljuškarista

U Kanjiži su ubeđeni da su rekordnu premiju u igrama na sreću u Srbiji od oko 4,8 miliona evra, izvučenu 23. marta 2010. godine, dobili radnici preduzeća „Keramika-plus“ iz ovog grada. Ove pretpostavke nikada nisu potvrđene iz Državne lutrije, ali su radnici, ipak, uplatili listić na kojem je bilo osam kombinacija u kiosku Tinde Bačkulin na zelenoj pijaci u Kanjiži. Svi radnici su kasnije napustili firmu i bave se drugim poslovima.

N. Kolundžija

Izvor: Blic
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 7305
Povezane teme

dobitinik lotoa

kanjiža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.