Komentara: 7
Pregleda: 3515

Duplirane cene na licitacijama za parcele u Žedniku

01.04.2014. u 17:15h
Izvor: RTV Yueco
Državno poljoprivredno zemljište koje nije izdato u prošloj godini, ponovo se našlo na licitaciji. Poljoprivrednicima je ponuđeno 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, u svih 11 katastarskih opština na području Grada Subotica, koje je obuhvaćeno godišnjim programom korišćenja, zaštite i uređenja iz prošle godine, a koje nije izlicitirano u prvom krugu javnog nadmetanja ili nisu prihvaćene po pravu prečeg zakupa. Osim u slučaju parcela u Žedniku, interesovanje je slabo, a parcele koje se izdaju izlicitirane su po početnim cenama.
Duplirane cene na licitacijama za parcele u Žedniku

Drugi krug licitacije za izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta po Programu iz 2013. godine u toku jučerašnjeg dana prošao je relativno mirno i uz slabo interesovanje poljoprivrednika, a izdate parcele su izlicitirane uglavnom po početnim cenama koje su za 30 odsto niže u odnosu na prvi krug. Radilo se o katastarskim opštinama gde je većinom peskovito zemljište. Međutim, već danas je vladalo veće interesovanje, pogotovo za parcele u Žedniku, što je za posledicu imali i postizanje cena koje su i za 100 odsto više od početnih.

Veće cene izlicitirane na današnjoj licitaciji znače i više novca koji će se sliti u gradski budžet. Ta sredstva, kojih već sada ima oko 200 miliona, zahvaljujući prošlogodišnjim licitacijama, moraju se utrošiti strogo namenski – za poljočuvarsku službu, protivgradnu zaštitu i atarske puteve, čije će uređenje ove godine biti finansirano sa oko 70 miliona dinara.

Zemljište se izdaje na period od godinu dana. Nakon ovih licitacija biće finiširan ovogodišnji program korišćenja, zaštite i uređenja zemljišta, koji će obuhvatati jako malo površina, jer je najveći deo najboljeg zemljišta izdat već u prošloj godini, ili se nalazi u drugom krugu izdavanja koji se privodi kraju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 3515
Povezane teme

stari žednik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.