Komentara: 0
Pregleda: 1960

Dulić: Završićemo započete projekte

15.12.2010. u 18:54h
Izvor: RTV Yueco
<p>Desetak kapitalnih projekata koji su započeti u prethodnom periodu - u sledećoj godini će biti zavr&scaron;eni, najavio je ministar Oliver Dulić. Naime, u Vladi AP Vojvodine danas je potpisan prvi od sto deset ugovora kojim se podstiče razvoj građevinske industrije na teritoriji Vojvodine. Za realizaciju ovih, kapitalnih projekata, obezbeđeno je &scaron;est milijardi dinara, a prema rečima Dulića, Subotica će sledeće godine biti veliko gradili&scaron;te.</p>
Dulić: Završićemo započete projekte

Kompleks zatvorenih bazena i obnova Dečijeg pozorišta biće završeni sledeće godine kroz Vladin program podrške građevinskoj industriji, najavljeno je danas u Novom Sadu. Zahvaljujući Fondu za kapitalna ulaganja dogovoreno da se završe svi ostali projekti koji su ranije započeti - škola u Đurđinu, asfalitiranje ulica, dovlačenje infrastrukture do industrijske zone, obnova Župnog doma u Keru i Pravoslavne crkve.

Sredstva su obezbeđena iz Programa pomoći građevinarstvu koji je usvojila Vlada Srbije. 110 projekata ukupne vrednosti šest milijardi dinara, čiji je predlagač Fond za kapitalna ulaganja, ispunjavaju uslove za realizaciju, u skladu sa Zakonom o podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize. Direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović izjavio je da će na ovaj način biti završeni svi započeti projekti i realizovani planirani, koji zbog nedostatka para nisu započeti.

U prethodne četiri godine izgrađeno je ili rekonstruisano više od 2000 kilomatara puteva, više od 100 kilometara odbrambenih nasipa, 152 vodovodne mreže, 27 kanalizacionih mreža, pet izgrađenih i rekonstruisanih mostova, niz novih zdravstvenih i predškolskih ustanova, domova zdravlja, istakao je nakon potpisivanja predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić. Prema njegovoj oceni, ovi podaci govore u prilog tome da je Vojvodina imala priliku da u svakom naseljenom mestu ima neko gradilište koje je pokrenuto preko Fonda za kapitalna ulaganja.

Ministar Dulić je rekao da će sledeće godine Subotica biti veliko gradilište, te da će Y krak sledeće godine biti definitivno završen. Dulić očekuje da će se kroz realizaciju ovih projekata, u Vojvodini dogodine zaposliti između 20 hiljada i 30 hiljada ljudi, što direktno kroz građevinske radove, što na radovima koji se naslanjaju i opslužuju građevinu. Ideja je da građevinska operativa, pored poljoprivrede, bude motor ekonomskog razvoja i napretka u sledećoj godini.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1960
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.