Komentara: 59
Pregleda: 18167

Dulić i Janjić nepravosnažno osuđeni na zatvorske kazne zbog zloupotrebe položaja

12.07.2017. u 17:24h > 22:06
Izvor: Blic
Bivši ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić proglašen je krivim pred Specijalnim sudom u Beogradu za zloupotrebu položaja. Krivim je proglašen i njegov tadašnji zamenik Nebojša Janjić.
Dulić i Janjić nepravosnažno osuđeni na zatvorske kazne zbog zloupotrebe položaja

Dulić je optužen da je zloupotrebio položaj prilikom izdavanja dozvola preduzeću "Nuba invest".

Prema prvostepenoj presudi, Duliću je izrečena kazna od tri godine i šest meseci zatvora, javlja reporter "Blica". Krivim su proglašeni i njegov zamenik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak. Janjić je osuđen na tri godine, a Drobnjak na godinu dana.

Presuda nije pravnosnažna i okrivljeni imaju pravo žalbe.

Prema optužnici, njih trojica se terete da su 2009. godine izdali lokacijske i građevinske dozvole za postavljanje mreže optičkih kablova na državnim putevima preduzeću "Nuba invest" iako ta slovenačka firma nije imala neophodnu dokumentaciju i na taj način pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara.

Optuženi su tokom postupka negirali krivicu.

DULIĆ: Žaliću se, ako ne preinačimo presudu idemo u Strazbur!

Nakon izricanja presude Dulić je rekao novinarima da će nastaviti da se bori i da će se žaliti na tu presudu, tvrdeći da nije počinio nikakvo krivično delo.

- Očekivao sam da će danas biti izrečena oslobađajuća presuda, jer su svi dokazi ukazivali da nema krivičnog dela. Osuđen sam zbog Zakona o planiranju i izgradnji, sa kojim nemam nikakve veze - rekao je Dulić - Nastaviću da se borim, uložićemo žalbu, a ako ni po toj žalbi ne budemo oslobođeni, potražićemo pravdu u Srtrazburu.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 59
Pregleda: 18167
Povezane teme

Oliver Dulić

nebojša janjić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.