Komentara: 35
Pregleda: 6096

Dulić dovodi ulagače u rodni grad

29.03.2011. u 19:43h
Izvor: Portal "B92"
Dulić dovodi ulagače u rodni grad

Ministar prostornog planiranja Oliver Dulić najavio je da će ove godine u Suboticu doći nekoliko investitora, koji će zaposliti nekoliko hiljada ljudi.

Dulić je istakao da se svakodnevo radi na privlačenju investicija u Suboticu, koja je njegov rodni grad i najavio da će zahvaljujući novim ulaganjima u proizvodnju i usluge, nekoliko hiljada Subotičana dobiti kvalitete poslove.

Kako piše portal B92, on je kazao da je važno očuvati postojeće kapacitete navodeći da postoji nekoliko primera fabrika koje su u lošoj situaciji poput fabrike testenina Fidelinka. Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja je rekao da je investicija slovačke Tetravagonke u preduzeće Bratstvo značajna za Suboticu i podsetio da je ovo prvi put u tom gradu, a redak slučaj u Srbiji, da se firma posle štrajka radnika i problema sa privatizacijom vrati u normalne tokove.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić je prilikom posete Fabrici vagona Bratstvo u Subotici najavio nastavak programa pomoći vagonogradnji.On je sa novim vlasnicima Bratstva potpisao i zapisnik o zvaničnom preuzimanju fabrike. Najavljeno je da će Tatravagonka u septembru otpočeti proizvodnju i izvoz vagona, a fabrika se od danas zvanično zove Tatravagonka Bratstvo.

Ministar je rekao da ovo jeste pravi primer reindustrijalizacije Srbije jer je od propalog preduzeća zajedničkim snagama uz pomoć lokalne samouprave, nastalo izvozno orijentisano preduzeće, što je predstavlja cilj vlade u narednih deset godina.

Ćirić se zahvalio radnicima koji su istrajali u nameri da se u ovom preduzeću poništi prva, loša privatizacija i da za nešto manje od dve godine reše probleme nagomilanih obaveza koje su iznosile oko 10 miliona evra, neisplaćivanja zarada i opterećenosti imovine hipotekom

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 35
Pregleda: 6096
Povezane teme

Oliver Dulić

Ministar Dulić

investicije u Suboticu

ulaganje u Suboticu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.