Komentara: 11
Pregleda: 4485

Duh novogodišnjih i božićnih praznika stiže u grad - rasveta će zasijati 4. decembra

24.11.2023. u 13:06h
Izvor: Subotica.com
U toku je postavljanje novogodišnje rasvete koja će biti uključena 4. decembra, kada počinje i Zimski vašar, dok će klizališta na 7 lokacija i ledeni tobogan ispred Gradske kuće sa radom početi 5. decembra.
Duh novogodišnjih i božićnih praznika stiže u grad - rasveta će zasijati 4. decembra

U užem gradskom jezgru ali i u prigradskim naseljima biće raspoređno oko 2500 dekoravitnih ukrasa različitih veličina i oblika - svetleće kugle, pahulje, lopte, ledenice, lančanice.. 

 - Rasveta će biti postavljena u jezgu grada, ulicama Štosmajerova, Matije Gupca, Dimitrija Tucovića, na Korzou, Malom Korzou, Maksima Gorkog, na Prozivci ali u prigradskim naseljima - Tavankut, Ljutovo, Žednik, Čantavir, Bikovo. Novogodišnja jelka će, kao i nekoliko godina unazad, biti postavljena ispred glavnog ulaza u Narodno pozorište. Prepoznatljivo je sada već i zvezdano nebo koje postavljamo duž celog Korzoa - objašnjava Nebojša Gabrić, referent za održavanje javne rasvete.

Duh novogodišnjih i božićnih praznika stiže u grad - rasveta će zasijati 4. decembraSvetleći elementi biće postavljeni ispred svečanog ulaza u Gradsku kuću - Irvas sa kočijom Deda Mraza, zatim na Prozivci - porodica Sneška Belića, dok će Aleja Maršala Tita zadržati prepoznatljiv izgled ljubavne klupe. Na parternoj fontani biće postavljena svetleća fontana. 

 - Ove godine postavljamo sve elemente koje smo postavljali i pre dve godine, s obzirom da smo prošle godine zbog mera štednje nešto manje ukrasa stavili. Ove godine će i ledeni tibogan poprimiti novi izgled, sa novim osvetljenjem stranica i ceradnom dekoracijom konstrukcija na kojoj će biti grb Subotice - dodaje Gabrić. 

Duh novogodišnjih i božićnih praznika stiže u grad - rasveta će zasijati 4. decembraOd 5. decembra biće otovorena i klizališta, na 7 lokacija, kao i ledeni tobogan, koji će se nalaziti na istoj lokaciji kao i prošle godine. 

 - Imaćemo klizališta na 7 lokacija. To su Prozivka, Bajmok, Novi Žednik, Čantavir, a pored toga imamo i dve nove lokacije, to su Hajdukovo i Donji Tavankut. U Hajdukovu će se klizalište nalaziti u sklopu MZ, dok će u Donjem Tavankutu biti postavljeno u sklopu dvorišta OŠ "Matija Gubec". Jednu lokaciju ćemo ove godine izmestiti, a to je Palić, gde će klizalište ove godine biti premešteno u Jožefa Hegediša ulicu, na veliki parking. Pored toga, biće postavljen i tobogan u centru grada, na istoj lokaciji - rekao je Sergej Kuzman, urbanista. 

Duh novogodišnjih i božićnih praznika stiže u grad - rasveta će zasijati 4. decembra

Arhiva (2020)

Kao i prethodnih godina, korišćenje klizališta i tobogana, neće se naplaćivati. 

  - Klizališta i tobogan biće besplatni, obezbeđene su klizaljke i druga potrebna oprema. I klizališta i tobogan će biti otvoreni 5. decembra, a radiće od 9 do 21 čas - ističe Kuzman.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 1 nedelju
Komentara: 11
Pregleda: 4485
Povezane teme

dekorativna rasveta

nebojša gabrić

sergej kuzman

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.