Komentara: 67
Pregleda: 17680

Dug od 18.000 rsd za RTV pretplatu

26.02.2014. u 15:15h
Izvor: RTV Yueco
Subotičanin Miodrag Petrović obratio se našoj televiziji zbog opomene koju je dobio od Radio televizije Vojvodine, zbog duga u visini od 18 hiljada dinara. Miodrag kaže da je čuo od političara da pretplata ne mora da se plaća i iz tog razloga mu nije jasno, odakle toliki dug.
Dug od 18.000 rsd za RTV pretplatu

Pretplata za Javni servis je zakonska obaveza i svi koji to ne poštuju dobiće ili opomenu ili predlog za izvršenje, istakao je gradski ombudsman Zlatko Marosiuk. Ukoliko lice koje ima dug dobije opomenu, na njemu je da li će je ispoštovani ili ne, ali ukoliko dobije predlog za izvršenje, onda se takva situacija reševa preko suda.

Miodrag Petrović kaže da nikada nije plaćao pretplatu i to iz više razloga. Prvo što Javni servis nikada ne gleda, a drugo što je čuo preko medija, od određenih političara, da pretplata ne mora da se plaća, već da će javni servis da se finansira iz budžeta.

Pretplata za Javni servis je zakonska obaveza istakao je gradski omudsman Zlatko Marosiuk. Ukoliko se ona ne ispoštuje Javni servis šalje ili opomenu, ili predlog za izvršenje. Obe dopisa su saglasna sa Zakonom o obligacionim odnosima, ali oni zastarevaju za godinu dana.

Zakon o radiodifuznoj agenciji kojim je uvedena ova obaveza još uvek nije izmenjen i dokle god je on na snazi, odnosno dok skupština ne izmeni te odredbe, plaćanje tv pretplate je obavezano, istakao je na kraju gradski ombudsman.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 67
Pregleda: 17680
Povezane teme

rtv pretplata

rts pretplata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.