Komentara: 43
Pregleda: 6435

DS: Otvoreno pismo Ištvanu Pastoru

15.11.2012. u 15:38h
Gradski odbor Demokratske stranke u Subotici upućuje otvoreno pismo Ištvanu Pastoru, predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara, sa zahtevom da se predsednik stranke izjasni o navodima koje je u emisiji RTV „City“ „U sred srede“ 14. novembra 2012. godine izneo predsednik Gradskog odbora SVM-a Jene Maglai.
DS: Otvoreno pismo Ištvanu Pastoru

Maglai je u emisiji ustvrdio da je gradska vlast u Subotici, u kojoj participira SVM, katastrofalna, neodgovorna i primer rasipništva i političke bahatosti, da vlada raspad sistema i korupcija, da kadrovi SVM-a u lokalnoj samoupravi besposličare, a da bez SVM-a vlast ne bi bila „kvalitetna kao što je sada“.

Predsednik GO SVM je iskazao stav SVM-a da ova stranka neće biti faktor destabilizacije lokalne vlasti, ali da SVM još dugo neće trpeti ovu situaciju, pa će se „ili nešto promeniti ili će se koalicija raspasti“. Maglai je naveo da „nije perspektiva da u Suboticu dođu strani investitori“ već da „domaći ljudi treba da ulažu u ovaj grad“, ali da bi trebalo da se otvori „više hiljada radnih mesta za Subotičane“.

Gradski odbor Demokratske stranke pita predsednika SVM-a da li su ovo stavovi Saveza vojvođanskih Mađara ili je u pitanju privatno (a kontradiktorno i paušalno) ocenjivanje gospodina Maglaija?

Gradski odbor DS-a u Subotici smatra da je saradnja sa predstavnicima SVM-a u gradskoj vlasti korektna i konstruktivna i da su izjave gospodina Maglaija neutemeljene i veoma tendenciozne.

Gradski odbor Demokratske stranke konstatno pruža ruku saradnje SVM-u, ali više ne želi da toleriše ovakav odnos pojedinih čelnika Saveza vojvođanskih Mađara koji bi da budu u lokalnoj vlasti, a da se ponašaju kao opozicija.

Zbog svega navedenog tražimo od Ištvana Pastora da izjasni da li Savez vojvođanskih Mađara podržava izrečene stavove Jenea Maglaija, predsednika Gradskog odbora SVM-a.


 

 U nastavku je video snimak gostovanja G-dina Jene Maglaia u emisiji "U sred srede":

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 43
Pregleda: 6435

Povezana vest

Povezane teme

demokratska stranka Subotica

DS Subotica

ištvan pastor

jene maglai

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.