• Pregleda: 2007

DS osuđuje smenu direktora RTV Panon

DS osuđuje smenu direktora RTV Panon
Gradski odbor Demokratske stranke najoštrije osuđuje smenu direktora RTV Panon Rudolfa Mihoka. Pošto smena nije objašnjena stručnim propustima direktora, oni smatraju da je inicirana od strane SVM-a koji ima uticaj na Nacionalni savet Mađara.

Demokratska stranka ne želi da se upliće u personalna rešenja, ali se i tek kako protivi načinu na koji je sprovedena kadrovska promena, rekao je član demokratske stranke Robert Santo.

Jedan od članova Mađarskog nacionalnog saveta Janoš Hadži istakao je da se ne sme dopuštati da politika ovako grubo ulazi i gazi po medijima u Srbiji. Prema njegovim rečima, ovakav način rada je zarazan, i ako se jednom krene tim putem, teško će kasnije biti moguće išta promeniti.
Izvor: RTV Yueco

povezane teme

7
rax Odgovori
a sta hoce dp sa ovom temom?
abc Odgovori
DS nema ni jednog svog coveka u medijima, oni uopste ne koriste svoj uticaj u formiranju vesti, ne cenzurisu, ne kontrolisu obvestavanje gradjana...za koju pticu nas smatraju???
Sanda Odgovori
A šta će biti sa onim paricama koje ste uzeli za trg Zorana Đinđića ispod čije slike se tako lepo slikate za javnost, a ?
balfasz Odgovori
Svi vrlo dobro znamo kako se sve radi i sta se desava iza kulisa u svim medijima...

Ovde je problem u nacinu.

Vec drugi put za redom u roku od samo par meseci SVM, dakle jedna politicka partija, smenjuje celnika neke medije (prvo glavnog urednika Magyar Szo-a, a sada direktora RTV Panon) na politickoj osnovi, bez nekih strucnih propusta, bez opomena).

I to se radi na najprovidniji moguci nacin, izglasavanjem iskljucivo sa strane SVM-a unutar Saveta nacionalne manjine.

Jasno je da svi to rade, ali pametno, saceka se da covek pogresi, opomene se, saceka se ponovo pa mu se zahvali na radu, da su mu bar postavili neku zamku i naterali da pogresi, ali ne, jednostavno nije bio dovoljno naklonjen odredjenoj politickoj strukturi i tu je kraj price, bez pardona.

Gde je tome kraj?
Terier Odgovori
ovo je strasno! to sto SVM radi je katastrofa, i ravno 32 godini u Nemackoj... uzas!!!
gyuri1971 Odgovori
Bolje da DS pod hitno objasni, zašto se dele rezervnim vojnim obveznicima pozivi ZA NOVI RATNI RASPORED ??? A kao, nema veze sa dešavanjima na Kosovu...
E vala, ja sam već jednom 1991.branio "goloruki narod" u Krajini, sada neka ih brani neko drugi...
bobby Odgovori
A pitajte Mihoka kako je, kao direktor Magyar Szo-a koristio službeni auto i uzimao putne troškove. Kao i njegov saradnik Sikora Čaba takođe.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.