Komentara: 12
Pregleda: 3176

"Družionica" tokom letnjeg raspusta na Otvorenom univerzitetu

27.06.2017. u 16:42h
Izvor: Subotica.com
Tokom letnjeg raspusta, decu uzrasta od 10 do 15 godina, očekuje bogat edukativni i kreativni program u okviru "Družionice" na Otvorenom univerzitetu. Učešće u svim radionicama je besplatno.
"Družionica" tokom letnjeg raspusta na Otvorenom univerzitetu

Tokom jula i avgusta biće pokrenuto šest radionica za decu, koja će moći da izaberu između pohađanja kreativne likovne, filmske, ekološke, informatičke i radionice za šivenje, odnosno za izradu takozvanog "patchwork".

Kreativna likovna radionica podrazumevaće, osim likovnog stvaralaštva, dramski i muzički program, u kojem će se deca oslanjati kako na improvizaciju, tako i na uvežbavanje poznatih tekstova, koristeći se rečima i igrom.

Na radionici šivenja i krojenja, deca će imati mogućnosti da, kombinovanjem i objedinjavanjem tehnike mašinskog i čistog ručnog rada, izrade predmete za svakodnevnu upotrebu.

"Družionica" tokom letnjeg raspusta na Otvorenom univerzitetu

Filmska radionica će se baviti sticanjem znanja o filmu, kroz praktičan rad na samostalnim kratkometražnim filmovima. Cilj ove radionice je razvijanje refleksivne sposobnosti prosuđivanja i tumačenja filmske umetnosti kod dece.

Ekološka radionica bi trebalo da upozna decu sa značajem životne sredine i neophodnosti njenog očuvanja i zaštite kroz modele radioničarskog rada, teorijskih predavanja, praktičnih vežbi i terenske nastave, koja će biti u formi izleta u prirodu.

Takođe, biće organizovane i dve informatičke radionice. Prva, pod nazivom "PIXLR", podrazumeva savladavanje korišćenja ovog programa za obradu fotografija, dok će na drugoj "WEEBLY" ili "WIX" radionici, deca će imati mogućnost izrade ličnih ili profesionalnih sajtova, jer je program prilagođen početnicima u oblasti veb dizajna.

"Družionica" tokom letnjeg raspusta na Otvorenom univerzitetu

"Družionica" ima za cilj da deca, putem razvoja potrebe za obrazovanjem, kulturom i podsticanjem kreativnosti, postanu manje podložna negativnim uticajima koje nosi savremeno doba. Realizacijom ovakvog modela edukacije, kod dece se u važnom životnom dobu razvija kreativnost, timski duh i individualni rad, liderstvo, emocionalna inteligencija i tolerancija.

Prijave na radionice i dodatne informacije, možete dobiti na Infopultu Otvorenog univerziteta, svakog radnog dana od 8 do 19 časova ili putem telefona 024 554-600. Broj mesta je ograničen.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3176
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

dečije radionice

besplatna radionica

družionica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.