Komentara: 1
Pregleda: 1566

Drugi upisni rok u Muzičkoj školi, prijava učenika i provera muzičkih sposobnosti 28. i 29. avgusta

21.08.2023. u 14:48h
Izvor: Subotica.com
U okviru drugog upisnog roka, u Muzičkoj školi u ponedeljak i utorak (28. i 29. avgust), biće organizovana prijava učenika za muzičko zabavište i prvi pripremni razred, odnosno provera muzičkih sposobnosti za đake koji upisuju drugi pripremni, odnosno prvi razred osnovne muzičke škole.
Drugi upisni rok u Muzičkoj školi, prijava učenika i provera muzičkih sposobnosti 28. i 29. avgusta

U okviru drugog upisnog roka (odnosi se na decu koja prvi put upisuju Muzičku škjolu), zainterosovani mališani mogu se prijaviti za muzičko zabavište odosno za prvi pripremni razred.

Prijavu je moguće izvršiti u ponedeljak ili utorak, od 10 do 12h, odnosno od 16 do 19h u učionici broj 3. Muzičko zabavište mogu upisati deca koja će od septembra krenuti u predškolsko i oni se primaju bez prijemnog ispita. Prijemni ispit ne polažu ni mališani koji žele da upišu prvi pripremni razred Muzičke škole, a to su deca koja će od septembra poći u prvi razred osnovne škole - navode iz Muzićke škole.

Drugi upisni rok u Muzičkoj školi, prijava učenika i provera muzičkih sposobnosti 28. i 29. avgustaU ponedeljak i utorak (28. i 29. avgust) biće organizovano i polaganje prijemnog ispita za drugi pripremni i prvi razred osnovne muzičke škole. Provera muzičkih sposobnosti vršiće se oba dana u učionici broj 2, od 10 do 12h, kao i od 16 do 19h.

- Prilikom provere muzičkih sposobnosti kandidati treba da otpevaju jednu dečju pesmicu po izboru, da ponove zadati ritam tapšanjem i da otpevaju zadatu melodijuDeca od 9 godina i mlađa mogu da se opredele za violinu, violu, violončelo, gitaru, tamburu, klavir, harmoniku ili flautu, dok deca od 11 godina i mlađa imaju mogućnost da izaberu obou, klarinet, saksofon, fagot, hornu, trubu, trombon, orgulje ili kontrabas. Solo pevanje mogu upisati devojčice od 13 godina i starije, odnosno dečaci od 16 godina i stariji, dok tradicionalno pevanje mogu upisati deca od 10 godina i starija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 1566
Povezane teme

muzička škola

drugi upisni rok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.