Komentara: 0
Pregleda: 2485

Drugi upisni rok na fakultetima počinje od ponedeljka

01.09.2017. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
Drugi upisni rok na fakultetima u Subotici započeće prijavom kandidata 4. i 5. septembra. Budući studenti će prijemne ispite polagati od 7. do 12. septembra, a sa fakulteta poručuju da je ostalo i budžetskih mesta.
Drugi upisni rok na fakultetima počinje od ponedeljka

Prijemni ispit na Ekonomskom fakultetu u Subotici održaće se 7. septembra, s početkom u 10 časova, a kandidati će polagati prijemni iz dva od ukupno pet predmeta. Sa fakulteta poručuju da je ostalo budžetskih mesta na svim studijskim programima, osim na programu Poslovne informatike.

- Ukupno je ostalo 207 slobodnih mesta za upis na studije, od toga 39 budžetskih i 168 mesta za samofinansirajuće studente. Dakle, svi koji se još uvek nisu upisali na fakultet, u drugom konkursnom roku, još uvek imaju priliku da studiraju o trošku države – kažu na Ekonomskom fakultetu.

Dan nakon prijemnog ispita, objaviće se preliminarna rang lista kandidata, dok će konačna biti istaknuta 15. septembra. Primljeni kandidati upisivaće se na fakultet 18. i 19. septembra.

Drugi upisni rok na fakultetima počinje od ponedeljka

Visoka tehnička škola strukovnih studija, u drugom konkursnom roku, upisuje ukupno 62 studenta u prvu godinu osnovnih i specijalističkih strukovnih studija. Četrnaest slobodnih budžetskih mesta ostalo je na modulima Razvoj proizvoda, Termotehnika, Automatika i Elektronika, dok je ostale moguće upisati na samofinansiranje, osim modula Internet i elektronsko poslovanje, koji je popunjen.

- Ova ustanova je pravi izbor za sve koji bi voleli da se školuju u dinamičnoj struci, koja omogućuje dobijanje dobro plaćenog posla nakon završetka studija. Inženjerske struke su deficitarne i najviše tražene u zemlji i u inostranstvu. Studenti naše škole postižu odlične rezultate na raznim takmičenjima, u kojima pokazuju da poseduju praktično i primenjivo znanje. Ovo su primetile i kompanije koje studentima nude stipendije i zaposlenje već tokom školovanja - ističu na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija.

Polaganje prijemnih ispita za sve module zakazano je za 7. septembar u 9 časova, a istog dana biće objavlјena jedinstvena rang lista kandidata. Upis na fakultet će se vršiti 14. i 15. septembra. Više informacija na sajtu VTŠ.

Drugi upisni rok na fakultetima počinje od ponedeljka

Građevinski fakultet je raspisao drugi konkursni rok u kojem se na studijski program Građevinarstvo može upisati ukupno 104 studenata, od čega 81 student na teret budžeta i 23 samofinansirajućih studenta.

Na osnovu odluke Univerziteta u Novom Sadu od juna ove godine, usvojen je i studijski program Geodezija, te će se u drugom konkursnom roku na novi studijski program moći upisati ukupno 30 studenata, i to 20 budžetskih i 10 samofinansirajućih. Uslovi konkurisanja na novi program, isti su kao za studijski program Građevinarstvo.

- Pozivamo sve mlade studente, koji žele da nauče više o onome što stvara čovek, od arhitekture, hidrotehnike, preko vodnog inženjerstva, konstrukcija, materijala, pa do saobraćajnica, što predstavlja zaokruženu celinu u građevinarstvu, na osnovu čega će svaki budući inženjer moći da se ostvari kao projektant, izvođač, menadžer u nekoj firmi ili kao organizator na vođenju velikih projekata u zemlji i inostranstvu - poručuju sa Građevinskog fakulteta.

Drugi upisni rok na fakultetima počinje od ponedeljka

Polaganje prijemnog ispita održaće se 7. septembra u 12 časova, a u toku tog dana biće objavljena preliminarna rang lista. Konačna rang lista kandidata biće istaknuta 9. septembra, a upis primljenih kandidata vršiće se 11. septembra. Na Građevinskom fakultetu kažu da će, ukoliko ostane ostane slobodnih mesta i nakon drugog upisnog roka, organizovati i treći. 

Na Visokoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača i trenera u drugom konkursnom roku ostalo je ukupno 164 slobodnih mesta, od čega 37 budžetskih i 127 samofinansirajućih. Od ukupno četiri studijska programa, budući studenti imaju priliku da se finansiraju o trošku države samo na programu Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta, dok je na programima Trener u sportu, Strukovni nutricionista - dijetetičar i Strukovna medicinska sestra ostalo mesta za samofinansirajuće studente.

Prijemni ispiti će se održati 7, 11. i 12. septembra, u zavisnosti od željenog smera, a preliminarna rang lista biće objavljena 13. septembra. Konačna rang lista biće istaknuta 17. septembra, a upis primljenih kandidata vršiće se u naredna dva dana.

Drugi upisni rok na fakultetima počinje od ponedeljka

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe kažu da je drugi upisni rok u toku, a zbog velikog interesovanja organizovaće i treći.

- Imaćemo oko 50 slobodnih mesta za kandidate u trećem upisnom roku, a ono što je takođe važno jeste da još uvek nismo napravili listu najboljih studenata kojima ćemo dodeliti stipendije. Reč je o punoj stipendiji koja pokriva celokupno školovanje na našem fakultetu u iznosu od 6.000 evra, i o polovičnoj od 3.000 evra. Nakon što prođu svi upisni rokovi, studente ćemo rangirati po uspehu iz srednje škole i rezultatu sa prijemnog ispita, a najuspešnijima ćemo dodeliti stipendije. Listu sastavljamo nakon svih upisnih rokova, kako niko od kandidata ne bi bio oštećen – poručuju sa Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.

Više detalja oko studiranja na Pravnom fakultetu u Subotici pogledajte na njihovom zvaničnom sajtu - www.pfsubotica.edu.rs

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2485
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

studenti subotica

prijemni ispit

upis na fakultet

građevinski fakultet

visoka tehnička škola strukovnih studija

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.