Komentara: 2
Pregleda: 2497

Drugi upisni rok na Ekonomskom fakultetu

24.08.2023. u 14:26h
Izvor: Subotica.com
Drugi upisni rok na Ekonomskom fakultetu

Posle prvog upisnog roka, po broju upisanih studenata na osnovne akademske studije, Ekonomski fakultet u Subotici je na drugom mestu među fakultetima Univerziteta u Novom Sadu. Kako je ostalo još 169 slobodnih mesta, svi oni koji žele da budu deo ove velike akademske porodice mogu to da postanu posle drugog upisnog roka, za koji mogu da se prijave 4. i 5. septembra, dok će prijemni ispit biti 7. septembra.

Drugi upisni rok na Ekonomskom fakultetu

- U Subotici imamo 70 preostalih mesta, od toga devet na smeru „Poslovna informatika“ i 61 na studijskom programu „Ekonomija“, gde je još 14 mesta na budžetu a ostalo je za samofinansirajuće studente. U Novom Sadu imamo 62 mesta za samofinansirajuće studente, od toga samo dva za „Poslovnu informatiku“, dok nam je u Bujanovcu preostalo 37 mesta. Očekujemo da će se posle drugog upisnog roka i ova mesta u velikoj meri popuniti – kaže Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta.

Drugi upisni rok na Ekonomskom fakultetu

U prvom upisnom roku indeks Ekonomskog fakulteta steklo je 718 studenata, što je na nivou od pre dve i tri godine.

 - Od toga je 230 u Subotici, 435 u Novom Sadu i 53 u Bujanovcu. To znači da se svaki deveti student novosadskog Univerziteta upisuje na Ekonomski fakultet, što dovoljno govori o značaju i uticaju ove obrazovne ustanove, koja će u oktobru dočekati 64.generaciju studenata. Ranije smo imali osam studijskih programa, sada imamo dva, „Poslovnu informatiku“ i „Ekonomiju“ koja u sebi sadrži module za koje se studenti opredeljuju na trećoj godini. Zbog interesovanja, ove godine smo povećali broj studenata na „Poslovnoj informatici“ u Subotici, a generalno se trudimo da vratimo studente u naš grad i da im pružimo što bolje uslove za studiranje, a od ove godine očekuje ih obnovljen amfiteatar – dodaje dekan.

Drugi upisni rok na Ekonomskom fakultetu

Sve detalje o kvotama i uslovima za upis u drugom roku na Ekonomski fakultet u Subotici mogu se pogledati na sajtu fakulteta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 2497
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

nebojša gvozdenović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.