• Pregleda: 2327

Drama na mađarskom i Politehnička škola dobili novi prostor u Harambašićevoj

Odlukom Gradskog veća na danas održanoj sednici Narodno pozorište, drama na mađarskom jeziku, dobilo je na rasplaganje bez nadoknade poslovne prostorije u Harabašićevoj ulici ukupne površine blizu 420 kvadrata. Na istoj adresi poslovni prostor ukupne površine 638,17 kvadratnih metara dodeljen je i Politehničkoj školi Subotica .
Drama na mađarskom i Politehnička škola dobili novi prostor u Harambašićevoj

Drama na mađarskom jeziku dobila je prostorije na dva sprata u ulici Harambašićeva 4, ukupne površine 419,89 m² (337,73 + 82,16 m²). Prostor se po odluci daje na korišćenje bez naknade i na neodređeni period, uz napomenu da će nakon okončanja postupka legalizacije objekata zaključiti aneks ugovora o korišćenju u pogledu kvadrature i tačnog navoda prostorija.

U obrazloženju kod donošenja ove odluke stoji da je Narodno pozorište 19. septembra uputilo Zahtev Gradonačelniku Jene Maglaiju u kojem su tražili dodelu poslovnih prostora na pomenutoj adresi, za rad studija „Šoltiš“, za održavanje probe drame na mađarskom jeziku i za izvođenje kamernih predstava.

Takođe na istoj sednici donešena je odluka da se na gore pomenutoj lokaciji dodeli i poslovni prostor ukupne površine od 638,17 m² Politehničkoj školi Subotica, takođe bez naknade i na neodređeni vremenski period. Ovoj obrazovnoj ustanovi dodeljen je prostor u podrumu zgrade (208,70 m²), zatim na prizemlju (219,47 m²) i na prvom spratu (209,99 m²).

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Vesna Odgovori
Samo neka je za madjare, odma mi je bolje
d Odgovori
Tamo su se nekada održavali treninzi Aikido kluba.
Cummiball Odgovori
"Drama na mađarskom jeziku dobila je prostorije na dva sprata u ulici Harambašićeva 4, ukupne površine 419,89 m² (337,73 + 82,16 m²)."

A pa ne može to tako.
Nedajmo se braćo Srbi, ima i mi da dobijemo dramu na srbskom jeziku, sa duplo više prostorija nego drama na mađarskom jeziku, i barem na četiri sprata, malo bliže centru grada od Harambašićeve ulice i ukupne površine minimum 1000-1500 m² .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.