Komentara: 52
Pregleda: 6810

Dragan Đilas u poseti Subotici

21.08.2013. u 21:47h
Izvor: RTV Yueco
U prvoj zvaničnoj poseti Subotici boravio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. Glavne teme razgovora sa gradonačelnikom Subotice Modestom Dulićem bile su unapređenje saradnje i razmene iskustava po pitanju rešavanja problema sa kojima se suočavaju ova dva grada.
Dragan Đilas u poseti Subotici

Dulić je Đilasa upoznao sa strategijom privlačenja stranih investicija, podsetivši da pre tri godine Subotica nije imala ni kvadratnog metra zemljišta namenjenog investitorima, da bi sada u njoj poslovale ili grade kapacitete neke od renomiranih svetskih kompanija.

S tim u vezi, Dulić je najavio da će za dva meseca italijanska Kalcedonija otvoriti proizvodni pogon, a da će austrijski Svarovski otvoriti dve fabričke hale i zaposliti 900 radnika. Takođe je predstavljena namera Subotice da u narednoj godini krene sa izgradnjom akva-parka, a u tom pravcu Dulić je zatražio podršku Beograda za bolju promociju Palića kao turističke destinacije.

Razgovaralo se i o mogućnosti udruživanja ovdašnjih poljoprivrednih proizvođača i njihovom zajedničkom nastupu na beogradskoj Veletržnici.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas potencirao je u razgovorima sa domaćinom posledice izmena seta poreskih zakona, zahvaljujući kojima su sve lokalne samouprave, pa i Beograd i Subotica, ostale bez značajnih sredstva od ubiranja poreza na zarade.

Đilas je takođe potencirao i potrebu za decentralizacijom, kao i inicijativu da se gradonačelnici biraju direktno.

Izvor: RTV Yueco
Poseta Dragana Đilasa Subotici Poseta Dragana Đilasa Subotici Poseta Dragana Đilasa Subotici Poseta Dragana Đilasa Subotici Poseta Dragana Đilasa Subotici Poseta Dragana Đilasa Subotici Poseta Dragana Đilasa Subotici Poseta Dragana Đilasa Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 52
Pregleda: 6810
Povezane teme

Modest Dulić

dragan đilas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.