• Pregleda: 3381

Donacija Živorada školi "Žarko Zrenjanin"

“Budi human, ja sam human” naziv je akcije koju je pokrenuo nekadašnji košarkaš Partizana Živorad Đurić, sa ciljem da pomogne najugorženijoj deci u Srbiji. Ovoga puta obradovao je decu iz Osnovne i srednje škole Žarko Zrenjanin, sa donacijom koja će u narednih 100 dana obezbediti užinu deci od 1. do 4. razreda. Deca su kao zahvalnost za donaciju, pripremila kratak program i poklonila Živoradu nešto od onoga što su oni napravili.
Donacija Živorada školi "Žarko Zrenjanin"

Živorad Đurić, poznatiji kao Žica Maradona, prvi put je pomogao deci iz ove škole kada je pre nekoliko godina slučajno na Paliću sreo profesorku koja je vodila decu na kratak izlet i poželeo da donira nešto novca kako bi profesorka počastila decu. Nekoliko godina kasnije, odnosno danas, došao je u OISŠ Žarko Zrenjinin, i pod okvirom akcije “Budi human, ja sam human” koju već duže vreme sprovodi širom Srbije, donirao određenu sumu novca.

Od 133 učenika u ovoj osnovnoj školi, samo 81 dete dobija besplatnu užinu, dok se za ostatak dece moraju prikupiti novčana sredstva. Na svu sreću, po rečima direktore škole, uvek se nađu ljudi dobre volje, koji pomažu kako školi, tako i deci. Živoradova donacija pomoći će školi da se deci od 1. do 4. razreda, koja nemaju pravo na besplatnu užinu, ona obezbedi.

Škola ukupno ima oko 300 učenika, gde je veliki broj dece iz siromašnih porodica, i potrebno je svakog dana obezbediti bar po jedan obrok za decu. Od pre dve godine Grad je obezbedio besplatnu užinu za svu siromašnu decu u školi, ali to je trećina od ukupnog broja dece. Zbog papiroloških problema koje određeni roditelji siromašne dece nisu uspeli da ispoštuju, besplatnu užinu nisu dobila sva deca koja imaju pravo na to. Za njih, kao i za ostale učenike, donacije poput ove, znače više od svega. Znače obrok na dan.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

3
nena Odgovori
Zaista je krajnje vreme da se ovoj za grad bitnoj školi pruži neophodna pomoć od strane gradske uprave. Svaka čast humanim pojedincima koji pomažu ovoj deci kad mogu i koliko mogu, ali zar školska administracija nije mogla da pomogne da se reše papirološki problemi siromašnih roditelja. Ova škola je postojala i uspešno funkcionisala i u mnogo težim okolnostima od ovih danas. Ova škola u centru grada poseduje sportsku salu i poslovni prostor koji rentom može obezbediti početna sredstva da ova deca i njihovi profesori uče i rade za potrebe grada i gradskih preduzeća. Tako bi rešili više većih problema od doručka, jer je on samo povd ove priče.
TTTTT Odgovori
Svaka čast Maradona, pravi si.Imaš veliko srce, nažalost, neki to više vole potrošiti u kafani.Malo je humanih kao ti!
lepo Odgovori
žićo svaka ti čast, imaš dobro srce ali i dobre rotvajlere !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.