Komentara: 1
Pregleda: 6313

Donacija odeljenju hemodijalize

31.01.2013. u 18:48h
Izvor: RTV Yueco
Udruženje bubrežnih invalida Subotica doniralo je Subotičkoj bolnici, odnosno odeljenju hemodijalize, jedna invalidska kolica.
Donacija odeljenju hemodijalize

Ovo udruženje je zahvaljujući dobrim odnosima sa drugim savezima, tačnije sa Savezom paraplegičara Vojvodine, uspelo da nabavi nova invalidska kolica, koja su potrebna odeljenju hemodijalize. Na ovom odeljenju boravi mnogo nepokretnih pacijenata kojima je teško doći od kola hitne pomoći do odeljenja, pa su im svaka invalidska kolica dobrodošla.

Predsednik Udruženja bubrežnih invalida Subotica Zoran Mišković i sam je pacijent u Subotičkoj bolnici na odeljenju hemodijalize. Svestan potrebe za ovakvim pomagalom, Zoran je uz pomoć svog Udruženja, kao i Saveza paraplegičara donirao nova invalidska kolica, koja će se koristiti samo na ovom odeljenju.

U poslednih desetak godina odeljenje hemodijalize je dobijalo dosta donacija, na čemu su medicinski radinici veoma zahvalni, jer osim što takve donacije pomažu pacijentima, olakšavaju rad i medicinskim radnicima.

Na hemodijalizi trenutno boravi 63 pacijenta, što je po rečima medicinara neki prosek poslednje 3 do 4 godine. Ono što ovom odeljenju i dalje nedostaje, jesu savremeniji i funakcionalniji ležajevi s obzirom na to da je veliki broj nepokretnih pacijenata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 6313
Povezane teme

subotička bolnica

hemodijaliza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.