Komentara: 5
Pregleda: 3919

Donacija izbeglicama

25.05.2012. u 17:17h
Izvor: RTV Yueco
Četiri izbegličke porodice koje su smeštaj nakon egzodusa pronašle u Subotici, danas su od predstavnika kompanije “Forma ideale” i Komesarijata za izbeglice Republike Srbije dobili na poklon nameštaj.
Donacija izbeglicama

Marija Dragičević jedna je predstavnika četiri porodice koje su danas dobile na poklon nameštaj. Forma Ideale im je poklonila krevete, ormare i krevete na sprat, trosede, komode, kuhinjski i trpezarijski nameštaj. Marija već 18 godina živi u Novom Žedniku i još uvek ima izbeglički status. Kaže da će joj novi nameštaj mnogo značiti jer su do sada ona i njena porodica koristili stari nameštaj dobijen od onih kojima nije potreban.

U subotici živi između 800 i 850 ljudi sa izbegličkim statusom. Najveći broj je onih koji su u proteklom periodu ukinuli ovaj status i uzeli državljanstvo naše zemlje.

Kompanija FORMA IDEALE se već četvrti put odaziva apelu Komesarijata za izbeglice. Ovo je jedna od akcija kompanije koja dokazuje da je društveno odgovorna kompanija koja je već uručila nekoliko desetina donacija ugroženim grupama, osobama sa invaliditetom i sa posebnim potrebama.

Komesarijat za izbeglice Republike Srbije svakodnevno radi na trajnom rešenju brojnih egzistencijalnih problema sa kojima se već dugi niz godina bore izbegli i raseljeni. Srbija je po broju izbeglih i raseljenih lica prva u Evropi, a u svetu zauzima jedno od prvih 5 mesta, kao jedna od zemalja koje se suočavaju sa fenomenom dugotrajnog izbeglištva.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3919
Povezane teme

izbeglice

forma ideale

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.