Komentara: 0
Pregleda: 1104

Donacija dovedena u pitanje

26.12.2008. u 13:39h
<p>Ka&scaron;njenje radova na izgradnji prečistača u Subotici dovelo je u pitanje i donacije koje obezbeđuje Evropska banka za obnovu i razvoj za ovaj projekat. Lokalna samouprava Subotice je zbog toga zatražila od rukovodstva Banke prolongiranje ugovora koji je potpisan 2005. godine i koji predviđa zavr&scaron;etak radova u decembru ove godine.</p>
Donacija dovedena u pitanje

Prema tom predlogu, okončanje svih radova na prečistaču pomeriće se za maj 2009. godine. Od banke je dobijena saglasnost na takvo prolongiranje rokova, a i raspoloživa sredstva su takođe usklađena sa ovim rokovima. U tim novim planovima povećano je učešće grada u troškovima izgradnje na pet odsto, a EBRD je prihvatila i predlog da se lista finansijera proširi i sa Javnim preduzećem Vodavojovdine, koje će finansirati posao čišćenja lagune sa 36,5 miliona dinara.

Za građane Subotice je posebno pogodna stavka u novom aneksu ugovora kojim se odlaže i predviđeno poskupljenje vode, koje je takođe trebalo da se počne primenjivati od ovog decembra. Tim planiranim povećanjem predviđeno je da se cena vode za građanstvo izjednači sa cenom koju plaćaju poslovni potrošači i privreda, što je deo troškova izgradnje novog prečistača. Novim aneksom ugovora to povećanje je odloženo za 2012. godinu, ali će „probni balon“ biti već2010. godine, i to će nesumnjivo biti i veliki udar na budžet građana, koje komunalna preduzeća ovih meseci i godina svako malo neprijatno iznenade povećanjem svojih cena.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1104
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.