• Pregleda: 11944

Donacija dnevnom boravku za socijalno ugroženu decu "Lurko haz"

Zahvaljujući donaciji Rotari kluba Palić dnevni boravak za siromašnu decu „Lurko haz“ u Hajdukovu dobio je danas ogrev za zimu.
Donacija dnevnom boravku za socijalno ugroženu decu "Lurko haz"

U „Lurko haz“-u trenutno boravi 23 mališana od četiri do četrnaest godina, koji žive u socijalno ugroženim porodicama. U kući punoj ljubavi oni imaju tople obroke, mesto za igru i učenje, uslove za obavljanje lične higijene, čistu odeću... Već osam godina o njima svakodnevno brine četiri vaspitačice i volonteri.

- Ranije smo „Lurko haz“-u donirali štednjak i druge stvari, a sada su nam rekli da im je ogrev najpotrebniji, koji im je neophodan za funcionisanje da bi deca boravila u toplim prostorijama. Zbog toga smo se odlučili da doniramo tri kubika cepanica – kaže Eleonora Marton, predsednica Rotari kluba Palić. - Ovim putem pozivamo građane da nas posete u tokom Urbanovih dana, kada mi prikupljamo sredstva za ovakve namene, i tako se priključe humanitarnim akcijama. Zajedno možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Za „Lurko haz“ ova donacija je i više nego značajna, jer deca u njoj borave od jutra do večeri i u njoj imaju sve ono što, nažalost, nemaju kod kuće.

- Zahvaljujemo se na pomoći koja nam je veoma značajna, jer kuća funkcioniše zahvaljujući donacijama dobrih ljudi. Drago mi je što su naši sugrađani socijalno odgovorni, što nam pomažu, svako u okviru svojih mogućnosti. Nama je svaka pomoć dragocena – kaže Lidija Šili, učiteljica u penziji koja volontira i radi sa decom. - Decu ovde učimo lepom ponašanju, da steknu navike u održavanju lične higijene, savladavaju školsko gradivo, i da ni po čemu ne zaostaju za drugom decom. Ovo je za njih druga kuća.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Milena Odgovori
Da li ima ziro racun da se uplati?
maslacak Odgovori
ovo je lepa informacija da znamo da postoje dobri ljudi koji i nasoj siromasnoj deci pomazu samo cudi da se medijski to nije ranije eksponiralo pa da se i drugi gradjani ukljuce u donacije a ne samo da se vlast brine o migrantima.
Subotičanka Odgovori
Lurkó-House - Hajdukovo:

24414 Hajdukovo, Borisa Kidriča 96A
Telephone/fax: 024 758-404
email:
Responsable: Kovács Sebestyén Gyöngyi
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.