Komentara: 4
Pregleda: 4226

Domu učenika srednjih škola potrebno proširenje smeštajnih kapaciteta

31.03.2021. u 11:24h
Izvor: TV Subotica
Domu učenika srednjih škola potrebno proširenje smeštajnih kapaciteta

Domu učenika srednjih škola potrebna je dogradnja novog krila kako bi se višekrevetne sobe rasteretile, a učenici izmestili iz soba sa po čak i šest kreveta, rekao je za TV Subotica novimenovani v.d. direktora Nenad Kozomora. Kozomora, koji je nakon osam godina na mestu direktora Doma „Kolevka“ početkom februara došao na čelo Doma učenika, kaže da je zatekao dobru situaciju, ali da je neophodno proširenje kapaciteta.

- Stanje koje je ovde zatečeno je jako dobro. Atmosfera u ustanovi je na visokom nivou. Ono što je bitno, akcenat na vaspitnom radu, disciplini i poštovanju kućnog reda je na visokom nivou i to je ono što je najznačajnije za jednu ovakvu ustanovu. Ono što sam primetio i što se zna od ranije, da je potrebna izgradnja jednog krila Doma, negde oko 100 kreveta, kako bi se izmestila deca iz postojećih soba, s obzirom na to da su u pitanju četvorokrevetne, petokrevetne i šestokrevetne sobe. Taj broj đaka na jednom malom prostoru je izuzetno veliki - kaže Kozomora.

Domu učenika srednjih škola potrebno proširenje smeštajnih kapaciteta

Kako pojašnjava, već imaju idejno rešenje za koje bi trebalo da dobiju oko tri miliona dinara, kako bi već sledeće godine mogli da apliciraju za sredstva i počnu izgradnju novog krila. Uz dogradnju, u narednom periodu potrebna je i rekonstrukcija sanitarnih čvorova, jer oko 280 đaka ima zajednička kupatila. Kako poručuje Kozomora, to je vizija Doma za narednih tri do pet godina za koliko veruje da je moguće sve sprovesti u delo.

- Pokušali bismo preko Ministarstva prosvete, Pokrajinskog sekretarijata, Kancelarije za javna ulaganja i, naravno, uz podršku lokalne samouprave, koja je uvek prisutna u našem radu, da sve ovo što sam naveo ostvarimo na najbolji i najkorisniji način za decu - poručuje Kozomora.

Dom učenika srednjih škola najveći je u Vojvodini i, kada se nastava neometano odvija, u njemu stanuje čak 476 učenika.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 4226
Povezane teme

nenad kozomora

dom učenika srednjih škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.