• Pregleda: 21587

Dok niče fabrika - Svarovski već zapošljava

Iako je izgradnja fabričke hale tek počela, austrijski proizvođač kristala “Svarovski” već zapošljava 54 radnika u Subotici, a do polovine godine očekuje se da će broj radnika koji sada rade u iznajmljenom prostoru naraste na 200, izjavio je član Gradskog veća Subotice zadužen za privredu Milan Vučković.
Dok niče fabrika - Svarovski već zapošljava

Vučković je rekao da je, iako je zvanično otvaranje radova zakazano za 14. april, već počela izgradnja fabričke hale kompanije Svarovski u Privrednoj zoni Mali Bajmok, a da za to vreme ova kompanija već zapošljava radnike u iznajmljenom prostoru.

On je naglasio da lokalna samouprava prati investitore u smislu infrastrukturnog opremanja zone, pa je tako u toku tender za izbor izvođača radova na asfaltiranju interne saobraćajnice u samoj zoni koja treba da poveže fabrike Kontinental i Svarovski.

Osim toga, prema njegovim rečima, u saradnji sa Vladom Srbije obezbeđena su sredstva za izgradnju ostalih potrebnih internih saobraćajnica u zoni koje povezuju one parcele koje još uvek nisu popunjene investitorima.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

23
Deks Odgovori
Jedem sve a mršavim...
Dodjos Odgovori
plata 22.000,00 rsd.
Klosah Odgovori
A kritikovali smo DS kada su rekli da oni dolaze! Pogledajte vesti od pre dve godine,kada je naajavljeno koliko je negativnih komentara bilo
uvek u pravu Odgovori
Sviđa mi se iako mi se ne sviđa pa vi protumačite kako hoćete.
mozaks Odgovori
sv je to lepo,ali nedovoljno.otpustili ste na demokratski nacin ,zatvaranjem i rasprodajom fabrika oko 60.ooo radnih mesta,a zaposlili ste oko 1000.jel to napredak?time se hvalite?
angelina Odgovori
cak 200 radnika ce biti zaposleno,za svaku pohvalu,a na stotine radnika su u Subotici bili otpustani svaki dan,o tome nikad nije bila diskusnija niti se oglasio nas sindikat koji sedi u udobnim foteljima sa sigurnim primanjima,a ovih 200 dao Bog da se obistini.
glavni arhivator Odgovori
...a gdi moz konkursati?
dan Odgovori
a plate 15 000 din
subotičanin Odgovori
Trebalo je uništit Aurometal,da bi Svarovski mogao da radi i još da mu se da sve što uz to ide, jadna Subotica sa ovakvim "pametnim" političarima.
sand Odgovori
Gde su objavili konkurs?
janko Odgovori
Nekada smo imali puno fabrika u Subotici koje su zapošljavale na hiljade radnika, zamenjuju ih "nove" koje zapošljavaju deset puta manje radnika. Što se tiče zarada, one su u Srbiji deset puta manje nego u okolnim državama. Tako je, primera radi, fabrika Svarovski je imala fabriku u Austriji (koja se zatvara), gde su plate bile 3000 eura, a koju sele u Suboticu gde će plate biti oko 300 eura.
alavi debeljko Odgovori
nije mi jasno kako se moze raditi pre zakazanih radova,ali srbija je to.za radnike norma group ,ovo je pozitivna vest,jer dok je to bila jedina firma na tom putu radnici su sami otklanjali sneg da bi se pojavili na poslu. pa narod ceka vest o tome koliko jos novih firmi treba da se otvori,da se zaposle otpusteni radnici propalih privatizacija.
ja Odgovori
A kakve g-din Milan ima veze sa ovim fabrikama, sem sto je sad član veća. I ok, neka kaže, ali neka onda i spomene ko je za to zaslužan.
http://rs.seebiz.eu/industrija/swarovski-i-calzedonia-ce-graditi-pogone-u-subotici/ar-17487/
Swarovski i Calzedonia će graditi pogone u Subotici
Autor/izvor: SEEbiz / Dnevnik
Datum objave: 09.11.2011. - 22:40:00
Zadnja izmjena: 09.11.2011. - 22:42:17
SUBOTICA - U Suboticu dolaze dva nova investitora, italijanska kompanija za proizvodnju donjeg veša Calzedonia i proizvođač kristalnog nakita Swarovski iz Austrije.
U planu je da se u italijanskoj firmi ukupno zaposli 1.000 Subotičana, a u austrijskoj 600. Calzedonia će otvoriti proizvodni pogon u Industrijskoj zoni u Malom Bajmoku na površini od 18.000 kvadratnih metara.

Izgradnja proizvodne hale počinje u martu naredne godine, a pored bi trebalo da i Swarovski podigne pogone za proizvodnju nakita.

"Mogu da kažem da sam veoma zadovoljan što će jedna velika firma da investira u Suboticu", rekao je gradonačelnik Saša Vučinić.

On dodaje da su "pregovore s Italijanima počeli polovinom ove godine, a s Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije i Ministarstvom ekonomije dogovoreni su svi detalji o podsticajima za zapošljavanje".

"Usvojen je i plan za detaljne regulacije za deo Industrijske zone u Malom Bajmoku tako da radovi mogu početi. Italijani planiraju da investiraju 20 miliona evra", kaže Vučinić i navodi da će najverovatnije svoj pogon u Subotici izgraditi i Swarovski.

Dok se svi poslovi ne okončaju, Austrijanci insistiraju na diskretnosti.

Samo pogledajte godinu!!!! A i pre ove vesti je počeo da radi na tome.
BRAVOOOO I VELIKOOO HVALA VUČINIĆ SAŠI!
Prevara Odgovori
Radi se o teškoj prevari! Prvenstveno Swarovski mora imati sajt preko koga će zapošljavati. Inače radi se o kineskoj firmi SwarXingJao koja nema veze sa Swarovskim. Pitam se dokle ćemo biti robovlasničko društvo.
@ angelina Odgovori
Subotički sindikat se bavi drugim stvarima, oni su se smestili u upravne i nazorne odbore, šuruju sa političarima i tajkunima, primanja su im ogromna.
Vidi se koliko se ištvan huđi bavio preduzećima na štetu radnika u korist poslodavcima tajkunima, zato se našao na listi za poslanika LDP, dobro je odradio Fidelinku čedici jeleni jani sofiji mihajlu anđeliji.
Ovakav sindikat je bruka za Suboticu i subotičane.
Frida Odgovori
Treba pitati direktora kolika je plata, jedino on zna.

Direktor: Karl M. Wagner
Ulica: Apartmani i Poslovni Prostori B 01-04
Opština: Novi Beograd

Kakva ulica, takva i plata. :)
mirjana Odgovori
Da znam gde da se prijavim,radila bih i za 15.000-20.000 dinara jer sad nemam ni toliko....!!!
Pera Veliki Odgovori
Da li ima novih najavljenih investicija.Sta su uradili SNS i Maglai u proteklih godinu dana????
Zaposleni Odgovori
Plata je 32.000 bruto, odnosno 25.000. Radi se samo radnim danima, a mozete ostaviti CV na beogradski put 117 ili u zoni u malom bajmoku. Nije prevara kao sto neki kazu jer dolaze i radnici iz austrije da povezu potrebne masine. Ko nema pojma neka ni ne komentarise.
Vladimir Odgovori
bio sam u zoni u malom bajmoku i rečeno mi je da ne primaju nikakve cv-je kao i da nisu nadležni za to rekli su mi da ne znaju kako se treba prijaviti na razgovor,ali znaju da rade do sad primljeni na Beogradskom putu 117 gde je zipper propali,tamo sam bio i nikoga nisam sreo jer tamo je sve pod katancima.. totalni armagedon..
Swarovski Paja Odgovori
Slazem se ja sa tim da su ogromne fabrike zatvorene, ali sta je tu je kada nismo onda ustali i lupili skom o sto sada mozemo sama da cutimo i radimo tamo gde ima posla.
Swarovski je dosao ovde jer je plata 5 puta manja nego u Austriji (sto je i normlno razmislite sta bi ste vi uradili da imate firmu). Moze svako da preda molbu u Dunkelmotoren sa naglaskom da je za swarovski ili na beograckom putu kod vetzavoda (diskont, preko puta medicinske skole).
Uslovi su korektni, plata prosecna, mogucnost za napredovanje. ;)
billy Odgovori
sto je otvoreno,otvoreno je. Maglai ce se potruditi da se fabrike vise ne grade. od kad je on dosao na vlast sve je stalo.
Krisrtina Odgovori
Moze neko da mi da broj telefona fabrike Swarovski?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.