Komentara: 3
Pregleda: 5195
Video
Foto

Dodeljene medalje Lajoša Vermeša za sportske uspehe

25.02.2016. u 09:14h
Izvor: Subotica.com
Dodeljene medalje Lajoša Vermeša za sportske uspehe

U maloj sali Velike terase na Paliću juče je održano svečano proglašenje dobitnika nagrada u akciji Medalja Lajoša Vermeša. Reč je o tradicionalnoj akciji koja je doživela svoje jubilarno, deseto izdanje, a u okviru koje se neguje sećanje na jednog od pionira sporta na ovim prostorima, ali i nagrađivanje najboljih sportista i sportskih klubova sa teritorije našeg grada.

Omaž dosadašnjim izborima - U okviru desetog proglašenja najboljih u akciji Medalja „Lajoša Vermeša” prikazan je dokumentarni film „Vermešov duh sačuvan u medaljama” koji govori o delu Lajoša Vermeša, ali i o akciji, kroz komentare dobitnika najvrednijih priznanja u prethodnih devet godina.

Prema oceni tridesetočlanog žirija koji je javno, putem stranica „Subotičkih novina”, davao sud u uspesima sportista u 2015. godini, prvo mesto je osvojio Tamaš Kajdoči, član Kluba dizača tegova Spartak.

Kajdoči je dobio najviše glasova žirija, 287, a zanimljivo je da će on postati prvi sportista koji najvrednije priznanje koje poznaje ova akcija poneti drugi put. Vermešove medalje zaslužili su i: veslač Palića Martin Mačković, koji je sa 249 poena zauzeo drugo mesto, kao i plivač Spartaka Andrej Barna koji je treći sa 167 bodova.

Dodeljene medalje Lajoša Vermeša za sportske uspehe

Kao i prošle godine, nagrade, u vidu Vermešovih plaketa će dobiti sportisti koji su se plasirali među prvih deset na jedinstvenoj rang-listi. Četvrta je Milena Nikolić (ŽFK Spartak) sa 130 poena, peti je Bojan Županjac (RK Spartak Vojput) sa 111, šesti Denis Memetović (BK Spartak) sa 85, sedmi Tivadar Kajdoči (KDT Spartak) sa 79, osma Luna Jović (AK Spartak) sa 76, deveto mesto dele Leona Rogić (KK Spartak) i Tanja Sredić (ŽOK Spartak) sa po 45 bodova, dok je sa 38 bodova Kristina Boja (JK Palić) na desetom mestu.

Dok su se u izboru najboljih sportista mogli naslutiti pobednici, najviše neizvesnosti je bilo u bodovanju za najbolje klubove Subotice. U tesnoj trci tri kluba, prvo mesto je pripalo, kao i prošle godine, Klubu dizača tegova "Spartak" sa 52 boda.

Podeljene su i Vermešove medalje za sportski podvig godine. One su ovoga puta otišle u ruke fudbalerima Spartaka Stefanu Iliću i Stefanu Miloševiću koji će 2015. godinu pamtiti po osvajanju zlatne medalje na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Dodeljene medalje Lajoša Vermeša za sportske uspehe

U okviru desetog proglašenja nagrađen je i Karate klub "Enpi", za dugogodišnju organizaciju izuzetno posećenih takmičenja u Hali sportova. Svi sportisti koji su se našli na listi  ovogodišnjeg izbora  dobili su Vermešove diplome.

Akciju Medalja „Lajoša Vermeša” organizuje Sportsko-rekreativno udruženje „Vermeš 1860”, uz medijsku podršku „Subotičkih novina”, te uz podršku Grada Subotice i prijatelja akcije.

- „Bilo je dosta teško ali bilo je i zanimljivih momenata. Sve smo preživeli i ovo nas je ojačalo. Iskreno se nadam da su sportisti prihvatili ovu akciju i da tim te nagrade znače. Drago mi je što se stvorila dobra slika akcije u javnosti, a verujem da to doprinosi našem osnovnom cilju a to je da svaki glas bude javan i da svaki član žirija javno kaže šta misli, a posle da matematika odredi pobednika.“ - rekao je Nikola Stantić, organizator akcije ispred Subotičkih novina.

Dodeljene medalje Lajoša Vermeša za sportske uspehe

Rang lista 10 najbolje plasiranih sportista

  1. Tamaš Kajdoči 287
  2. Martin Mačković 249
  3. Andrej Barna 167
  4. Milena Nikolić 130
  5. Bojan Županjac 111
  6. Denis Memetović 85
  7. Tivadar Kajdoči 79
  8. Luna Jović 76
  9. Leona Rogić 45
  10. Tanja Sredić 45

Rang lista najboljih sportskih kolektiva

  1. Klub dizača tegova "Spartak" 52
  2. Rukometni klub "Spartak Vojput" 50
  3. Ženski fudbalski klub "Spartak" 44
  4. Ženski odbojkaški klub "Spartak" 25
  5. Fudbalski klub "Bačka 1901" 6
  6. Muški košarkaški "Spartak" 2
  7. Atletičarski klub "Spartak" 1

Dokumentarni film "Vermešov duh sačuvan u medaljama"

Izvor: Subotica.com
Dodela medalja Lajoš Vermeš Dodela medalja Lajoš Vermeš Dodela medalja Lajoš Vermeš Dodela medalja Lajoš Vermeš Dodela medalja Lajoš Vermeš Dodela medalja Lajoš Vermeš Dodela medalja Lajoš Vermeš Dodela medalja Lajoš Vermeš
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 5195
Povezane teme

velika terasa palić

Subotičke novine

medalja Lajoš Vermeš

lajoš vermeš

nikola stantić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.