• Pregleda: 5653

Dodeljene Godišnje nagrade Regionalne privredne komore (RPK)

Danas je održana redovna sednica Skupštine Regionalne privredne komore, na kojoj su dodeljene godišnje nagrade Komore.
Dodeljene Godišnje nagrade Regionalne privredne komore (RPK)

Ukupno pet firmi dobilo je Godišnje nagrade Komore za 2016. godinu. Nagrada ima značaj, budući da u Regionu posluje blizu 5000 firmi, ali i veliku težinu jer jer dodeljuju privrednici drugim privrednicima, naglasio je Slobodan Vojinović, predsednik Regionalne privredne  komore Subotica. Ovogodišnji dobitnici su tri firme iz Subotice – SMB gradnja, porodično preduzeće „Bane“, ali i jedno javno preduzeće – „Čistoća i zelenilo“.  Nagrade su dobili i Senta promet, kao i Telek paprika iz Martonoša.

Regionalna privredna komora donirala je i komplet knjiga Hemijsko – tehnološkoj školi iz Subotice, budući da je ova škola jedna od prvih koja je započela saradnju sa privredom.

Na današnjoj, XI redovnoj sednici RPK , bilo je reči i o privrednim kretanjima Regiona. Prema rečima predsednika Komore, Slobodana Vojinovića, 2016. godinu završavamo sa suficitom od čak 30 odsto. Vojinović ističe da je ovaj Region lokomotiva razvoja  Srbije.

Očekivanja za sledeću godinu su veoma optimistična – rast industrijske proizvodnje od 2,7 odsto. Godina će biti teža nego ova, ali imamo bolju poziciju da je lakše savladamo, dodaje Vojinović.

Izvor: TV Subotica

povezane teme

16
panonski čamac Odgovori
"Očekivanja za sledeću godinu su veoma optimistična" - jeli bre Vojinoviću, zar nisi pre koji dan kukao da nema ko da radi i da su svi pobegli?
Bajloni Odgovori
Cistoca od najveceg gubitasa na lokalu do najboljeg preduzeca. Pa sad neka neko nesto kaze! Plus je grad nikad uredniji.
Овца за шишање
Хахаха... Град никад уреднији?! Ти не живиш у Суботици?
Malji Odgovori
Saradjivao sam sa SMB u avgustu '16, i rekao bih da je 80% ljudstva profi, isto tako, JP Cistoca i zelenilo me iznenadilo zalaganjem u polju energ. efikasnosti. Ako su i ostali takvi verujem da su zasluzili negrade.
Овца за шишање
Хахаха... Јесу ПРОФИ, али за властодршце! Лепо им одрађују послове на уштрб грађана!
forest gamp
MALJI
Hehe ...eno ti Cistoce ,skupljalo desetak radnika lisce u Dudovoj sumi na "Redove" i to
maltene dva meseca pa ga ostavili. Cekaju jaci vetar da ga raznese ili sneg da ga pokrije.
Koliko je to dosad kostalo za te pare su mogli masinom da pokupe za 1 dan , ali bez
obzira lisce je jos tamo.
forest gamp Odgovori
Na momenat sam pomislio da citam neku vest iz 80-desetih godina proslog veka. Onomad
su uspesne proglasavcali iz Komiteta SKJ i redovno su stvari postavljene naglavacke.
Sad to radi Komora.
uvek u pravu Odgovori
Prošle godine, otprilike u isto vreme su dodeljivane iste ove nagrade a biće i sledeće godine. To je jedino čime se predsednik PK bavi. Svaka mu čast na nadljudskim naporima i mukama koje podnosi već 40 godina. Da nam živi i još mnogo godina rukovodi veliki vođa. Amin.
psiholoskinja Odgovori
Dakle Čistoća se pomerila sa mrtve tačke u svakom pogledu i to je za svaku pohvalu. Dobar kadar i organizacija daju ovakve rezultate.
Овца за шишање
Вероваћу ти када ОЧИСТИМО (заједно или без ЧИСТОЋЕ) твоје снс-ОВЦЕ!
AlwaysUltra Odgovori
Da parafraziramo , uprkos Titaniku pesnicki nadahnutog druga Vojnovica : Ovaj Region jeste lokomotiva koja ubrzano odnosi mlade i sredovecne ka zemljama EU (i na izlasku iz EU) , gde se ne dodeljuju nagrade likovima i preduzecima koja izgledaju kao da su iz groba ustala da stalno odvlace u grom ono sto jos nisu dotakli ...
Ljuba Odgovori
Samo se pitam ko je ovde serdar a ko vojvoda?
earthworker Odgovori
hahahahah
nezaposlen Odgovori
Još jedno mlaćenje prazne slame o trošku građana, dokle će voivović sedet u fotelji PK, vreme je za promene.
Badžina žena Odgovori
Svaka vam čast, muški! Sigurna sam da nijedna žena nije dostojna da tamo stoji pored vas, osim ukoliko je novinarka ili kafe kuvarica. Nemojte mi samo reći da su žene same krive što nisu među vašim redovima iz nekog razloga poput "same su krive što nisu ambiciozne i divitljive", jer svi znamo koliko se žene ovde ohrabruju da budu takve. I dok su muškarci ambiciozni i dovitljivi, žena sa istim osobinama je zlo koje je zarad poslovnog uspeha žrtvovala porodicu i sve drugo, i koju stoga treba najoštrije osuđivati!
joška Odgovori
U Ćistoću je umesto nagrade trebalo da uđe agencija za privredni kriminal.
Dali se već zna ko je u Čistoći tankovao benzin u svoja privatna kola za svoje lične potrebe.
Pa to nam je obećao gradonačelnik da će rasvetliti.
Kad počinje borba protiv korupcije?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.