Komentara: 16
Pregleda: 6374
Foto

Dodeljene Godišnje nagrade Regionalne privredne komore (RPK)

21.12.2016. u 15:51h
Izvor: TV Subotica
Danas je održana redovna sednica Skupštine Regionalne privredne komore, na kojoj su dodeljene godišnje nagrade Komore.
Dodeljene Godišnje nagrade Regionalne privredne komore (RPK)

Ukupno pet firmi dobilo je Godišnje nagrade Komore za 2016. godinu. Nagrada ima značaj, budući da u Regionu posluje blizu 5000 firmi, ali i veliku težinu jer jer dodeljuju privrednici drugim privrednicima, naglasio je Slobodan Vojinović, predsednik Regionalne privredne  komore Subotica. Ovogodišnji dobitnici su tri firme iz Subotice – SMB gradnja, porodično preduzeće „Bane“, ali i jedno javno preduzeće – „Čistoća i zelenilo“.  Nagrade su dobili i Senta promet, kao i Telek paprika iz Martonoša.

Regionalna privredna komora donirala je i komplet knjiga Hemijsko – tehnološkoj školi iz Subotice, budući da je ova škola jedna od prvih koja je započela saradnju sa privredom.

Na današnjoj, XI redovnoj sednici RPK , bilo je reči i o privrednim kretanjima Regiona. Prema rečima predsednika Komore, Slobodana Vojinovića, 2016. godinu završavamo sa suficitom od čak 30 odsto. Vojinović ističe da je ovaj Region lokomotiva razvoja  Srbije.

Očekivanja za sledeću godinu su veoma optimistična – rast industrijske proizvodnje od 2,7 odsto. Godina će biti teža nego ova, ali imamo bolju poziciju da je lakše savladamo, dodaje Vojinović.

Izvor: TV Subotica
Sednica Skupštine RPK Subotica Sednica Skupštine RPK Subotica Sednica Skupštine RPK Subotica Sednica Skupštine RPK Subotica Sednica Skupštine RPK Subotica Sednica Skupštine RPK Subotica Sednica Skupštine RPK Subotica Sednica Skupštine RPK Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 6374
Povezane teme

regionalna privredna komora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.