Komentara: 16
Pregleda: 18163

Doček Nove godine u Subotici

31.12.2019. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Za predstojeće novogodišnje praznike, smeštajni kapaciteti u Subotici i na Paliću su gotovo popunjeni, a u našem gradu "najluđu" noć proslaviće domaći i gosti iz susednih zemalja. Subotičani većinom ostaju u gradu, kako bi Novu godinu dočekali u krugu najbližih, a ima i onih koji će praznike iskoristiti za kraće izlete po evropskim prestonicama.
Doček Nove godine u Subotici

Gosti iz unutrašnjosti Srbije, ali i susednih zemlja, kao što su Mađarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Bugarska, odlučili su se da novogodišnje praznike proslave u Subotici i na Paliću. Iz Turističke organizacije grada Subotice kažu da su svi hotelski i privatni smeštaji gotovo popunjeni, te da u ovom periodu godine turisti na našoj destinaciji beleže najveći broj noćenja - tri do četiri dana.

- Nešto malo mesta je ostalo u privatnom smeštaju, ali na današnji dan je možda i to popunjeno. Kada govorimo o gostima, nešto više od polovine na Paliću i u Subotici su domaći gosti, a kada je reč o stranim turistima, za sada imamo podatke da su to gosti iz zemalja regiona, dakle iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a na nekoliko mesta imamo i goste iz Bugarske, kojima je sve interesantnija naša destinacija za novogodišnje praznike  - kaže Aleksandar Medaković, direktor Turističke ogranizacije grada Subotice.

Kada su u pitanju Subotičani, većina sugrađana tokom novogodišnjih praznika ostaje u gradu, kako bi Novu godinu dočekala sa voljenima, u krugu porodice i najbližih prijatelja.

- Preko dana dnevna žurka u nekom od kafića u gradu, a uveče kućna varijanta sa najbližim prijateljima - kaže naša mlada sugrađanka.

- Ja ću spavati - našalio se jedan stariji sugrađanin.

- Novu godinu ću provesti sa porodicom kod kuće, pošto je 31. decembar za nas radan, a doček ćemo proslaviti za reprizu, 1. januara - kaže naš sugrađanin.

Ipak, ima i onih koji će novogodišnje praznike iskoristiti za kratak izlet u evropske prestonice, gde "najluđu" noć provode na trgovima.

- Budimpešta, Beč ili Prag, to su gradovi koji su godinama atraktivni za proslavu Nove godine, a ima i onih koji su se odlučili za severnu Italiju, recimo Firencu, Bolonju, ili putuju u sopstvenoj režiji do okolnih mesta, u Segedin, Novi Sad. Uglavnom je reč o aranžmanima koji traju dva, tri do četiri dana, a neki se čak i odlučuju za varijantu bez noćenja, odnosno kreću 30. decembra uveče, na destinaciji su ceo naredni dan i vraćaju se 1. januara - objašnjava Boris Tot, turistički vodič.

U našem gradu, brojni ugostiteljski objekti, restorani, kafići i salaši nude organizovanu proslavu dočeka Nove godine, a poslednjih nekoliko godina kao posebno atraktivan istakao se i dnevni doček, naročito popularan među mladim sugrađanima. Ukoliko se još uvek niste odlučili gde ćete proslaviti Novu godinu pogledajte ponudu dnevnog dočeka u "Dešavanjima", jer većina ugostiteljskih objekata ima ponudu otvorenog tipa.

Kao i prethodnih godina, ni ovog puta neće izostati tradicionalni doček na Gradskom trgu, koji zajednički organizuju Grad Subotica i Turistička organizacija. Zagrevanje za "najluđu" noć počeće već u 13 časova, kada će Subotičane zabavljati DJ Deviantton, potom će u 21 čas binu prepustiti tamburaškom orkestru "Ravnica", a u Novu godinu sugrađani će ući sa pesmom Alena Ademovića, uz nezaobilazan vatromet i valcer "Na lepom plavom Dunavu" u ponoć.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 18163
Povezane teme

turistička organizacija subotica

nova godina

proslava nove godine u subotici

doček nove godine

nova godina subotica

doček na trgu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.