Komentara: 0
Pregleda: 3888

Dobrovoljno davalaštvo krvi u Politehničkoj školi

23.10.2012. u 15:48h
Izvor: RTV Yueco
Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice ovih dana sprovodi jesenju akciju prikupljanja krvi u subotičkim srednjim školama. Svoju humanost i želju da pomognu onima kojima je nepohodna ova dragocena tečnost, danas su pokazali učenici Politehničke škole.
Dobrovoljno davalaštvo krvi u Politehničkoj školi

Iako su rezerve krvi u Opštoj bolnici, zbog redovnih akcija, već godinama stabilne, lekare raduje veliki odaziv srednjoškolaca.

Čovekoljublje ili dva slobodna dana? Nije važno koji je od ova dva razloga podstakao učenike Politehničke škole da postanu dobrovoljni davaoci. Najbitnije je da se veliki broj srednjoškolaca odazvao pozivu i tako dao doprinos stvaranju rezervi krvi.

Pravo da daju krv imali su samo učenici koji su napunili 18 godina. Kako bi u svet dobrovoljnog davalaštva krvi ušli bez straha, lekari su im dali savete o pravilnoj pripremi za ovaj čin. Pošto je mladost najčešće sinonim za zdravlje, mali je broj onih koji danas nisu mogli ili hteli da daju krv.

Kako bi osigurala rezerve krvi, Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice svake godine organizuje jesenju i prolećnu akciju prikupljanja krvi po subotičkim srednjim školama i fakultetima. Posle đaka Politehničke škole, svoju humanost sutra će moći da pokažu i učenici Ekonomske škole.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3888
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.