Komentara: 5
Pregleda: 5734

Dobrovoljni vatrogasci dobili uniforme

01.06.2020. u 17:20h
Izvor: TV Subotica
Članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Severnobačkog okruga, delom  Zapadnobačkog, kao i Severnobanatskog okruga, uručena su zaštitna odela koja je kupila Pokrajinska vlada.
Dobrovoljni vatrogasci dobili uniforme

Dobrovoljni vatrogasci dobili su lake zaštitne uniforme, koje čine cipele, pantalone, košulje, sako i kačket. Oni koji se ovim pozivom bave, kažu da im je oprema od velike pomoći.

- Kao što možete videti, imamo raznolike uniforme. Napokon je to unificirano, ima ko da ih sašije i napravi, da kada odemo na teren svi znaju da smo pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih organizacija. To je jedan od razloga, naravno tu je besparica i kriza koja je zahvatila Srbiju, ali nadamo se da idemo boljim putem i da ćemo i mi ostetiti taj boljitak, jer moram da naglasim da u dobrovoljnom vatrogastvu imate potencijal, imate želju, volju, snagu i hoće ljudi, samo treba malo da se doprinese - kaže Juhas Vilmoš iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čantavir.

- Oprema je najbitnija, jer ona štiti vatrogasce od vatre i samim time bismo se zahvalili Pokrajinskoj vladi što nam je donirala ova sredstva, mnogo će nam pomoći u radu - dodaje Noemi Kemenci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Maronka Karolj" iz Malog Iđoša.

Dobrovoljni vatrogasci dobili uniformeUkupno je 22 dobrovoljna vatrogasna društva dobilo 324 uniforme na dodeli u Čantaviru, a to je deo reforme ovog sektora koja, prema rečima Siniše Šavije, predsednika Vatrogasnog saveza Vojvodine, podrazumeva opremanje, obuku, ali i podmlađivanje. Kako navodi, po prvi put su njihov značaj i uloga prepoznati donošenjem Zakona o dobrovoljnom vatrogastvu.

- U narednom periodu treba da odgovorimo zahtevima društva i države da bismo mogli da ispunimo sve zahteve Sektora za vanredne situacije, da funkcionišemo adekvatno i reagujemo u nezgodnim situacija. Tokom vanrednog stanja smo dali oko 1.500 volontera i preko 400 vatrogasaca, koji su učestvovali u dezinfekciji ulica na teritoriji cele Vojvodine - ističe Šavija.

Dobrovoljni vatrogasci dobili uniformeO velikoj ulozi dobrovoljnih vatrogasaca možda najbolje svedoče stanovnici manjih mesta u kojima deluju. U Čantaviru društvo postoji čak 125 godina, a prema rečima nadležnih iz ove mesne zajednice, oni su od nemerljivog značaja za njihovo i okolna sela.

- Ogromnu sigurnost uliva u sve nas to što su oni tu, dan i noć, i što uvek možemo da računamo na njih. Zato se mi, kao mesna zajednica, trudimo koliko god da su skromne naše mogućnosti da uvek mislimo na njih i da im budemo snažni partneri, jer mnogo toga dobijemo od njih nazad - kaže Atila Andraš Đuričin, predsednik Saveta MZ Čantavir.

Dobrovoljni vatrogasci dobili uniformePokrajina je za uniforme izdvojila 35 miliona dinara, a opremljeno je 1.286 vatrogasaca.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5734
Povezane teme

vatrogasci

dobrovoljno vatrogasno društvo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.