Komentara: 12
Pregleda: 3998
Foto

Do posla u Gerontološkom centru kroz javne radove

25.05.2018. u 17:53h
Izvor: Subotica.com
Putem javnih radova devet nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje dobiće posao u Gerontološkom centru.
Do posla u Gerontološkom centru kroz javne radove

Gerontološki centar u saradnji sa NSZ sprovodi dva projekta javnih radova, ukupne vrednosti od 1.2 milionadinara. Tako će biti angažovane tri osobe sa invaliditetom na period od četiri meseca, za obavljanje poslova portira, magacionera i seoskog domaćina, dok šest lica, na isti period, u pružanju usluga gerontodomaćice i seoskog domaćina. 

- Kontinuiranu saradnju sa NZS imamo od 2006. godineod, od kada je sprovedeno ukupno 23 projekta ukupne vrednosti od više od 54 miliona dinara. Uvek rado ističemo da su lica koja su bila angažovana na javnim radovima posle i dobila posao – naglašava Nenad Ivanišević, direktor ustanove.

Do posla u Gerontološkom centru kroz javne radove

Iz subotičke Filijale NSZ kažu da je ove godine na javnim radovima bilo 29 projekata, preko kojih će se zaposliti 74 nezaposlena lica, od koji su 40 teže zapošljiva, a 34 osobe sa invaliditetom. Najviše je projekata u oblasti sociohumanitarnih i kulturnih delatnosti, zaštite životne sredine i javne strukture

- Ne želimo da štedimo sredstva, već da ih koristimo u cilju smanjenja nezaposlenti, te su u toku još dva javna poziva. Trenutno je aktuelna stopa nezaposlenosti 14,7 odsto, a cilj je da se priližimo evorpskom proseku oko deset odsto – najavljuje Zoran Martinović, direktor NSZ.

Izvor: Subotica.com
Najava početka realizacije programa javnih radova Najava početka realizacije programa javnih radova Najava početka realizacije programa javnih radova Najava početka realizacije programa javnih radova Najava početka realizacije programa javnih radova Najava početka realizacije programa javnih radova Najava početka realizacije programa javnih radova Najava početka realizacije programa javnih radova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 3998
Povezane teme

Nenad Ivanišević

Nacionalna služba za zapošljavanje

gerontološki centar subotica

javni radovi u Subotici

dušan torbica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.