Komentara: 14
Pregleda: 3064

Đurđin dobija Gerontološki klub u aprilu

22.02.2012. u 15:08h
Izvor: RTV Yueco
Đurđin dobija Gerontološki klub u aprilu

Do sredine aprila trebalo bi da budu završeni radovi na adaptaciji gerontološkog kluba u Mesnoj zajednici “Đurđin”. Klub će biti smešten u okviru prostorija Doma zdravlja, a izdvojeno je 960.000 dinara. Tim povodom u Gerontološkom klubu je potpisan ugvor između predstavnika ove ustanove, mesne zajednice i Doma zdravlja.

Đurđin je jedno od najnerazvijenijih naselja u okolini. Ima 1.400 stanovnika,od kojih je 200 penzionera. Prvi put će naselje dobiti gerontološki klub.

U Gerontološkom centru potpisan je ugovor o ustupanju prestorije Doma zdravlja, Subotica za potrebe Gerontološkog kluba, u Đurđinu, a u cilju realizacije projekta ,, Kućna nega: koje je finansirano od strane Evropske Unije, u vrednosti od 100.000 evra".

Projektom je predviđeno zapošljavanje izbeglih, interno raseljenh lica i osoba iz socijalno ugroženih kategorija, koje će biti angažovane na pružanju usluge pomoći i nege u kući starim i invalidnim sugrađanima u gradskim i prigradskim naseljima. Usluge pomoći i nege u kući biće bespalatne.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 3064
Povezane teme

gerontološki klub Đurđin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.