• Pregleda: 8178

Đinđićev plato - otvaranje za 45 dana

Đinđićev plato - otvaranje za 45 dana

U centru Subotice će za otprilike mesec i po dana zvanično biti otvoren Trg Zorana Đinđića. Planovi su predstavljeni još u proleće 2007. a otvaranje je bilo planirano za 5. oktobar iste te godine.

Radovi su, međutim, započeli tek u leto 2008. i od tada nisu završeni. Tempo radova je najpre zavisio od Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine iz kojeg je stizao novac. Avgusta 2009. godine je od odobrenih 45 miliona dinara izvođačima uplaćeno 24.509.327 dinara. Za drugu fazu je odobreno 17 miliona dinara i dodatnih pet miliona za troškove koji nisu unapred izračunati. Ukupno je dakle do sada utrošeno gotovo pola miliona evra za izgradnju trga, koji ni danas nije u funkciji.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Subotice Josip Striko Kovač kaže da sada radovi na daljoj izgradnji trga ne napreduju zbog izvođača. Glavni izvođač je „Vojput“, a podizvođač firma „Sombor putevi“, koja je u većinskom vlasništvu „Vojputa“.

Softver za funkcionisanje fontane, koji je nedostajao 2010. godine je već stigao – kazao je direktor, navodeći da je o tome obavešten na sastanku sa izvođačima. Prema njegovim rečima, preostalo je da se sada već samo završe radovi u skladu sa sa probitnim planovima i da izvođači ispune ono što su obećali. – Što se tiče otvaranja, nažalost zvaničan tačan datum ne mogu da saopštim, ali bi to trebalo da bude za mesec, mesec i po dana. Ne mogu da utičem na izvođače, pri kraju su sa radovima, ali još nije obavljen ni tehnički prijem – rekao je Josip Kovač Striko.

Trg je bio otovoren na gotovo godinu dana probnog perioda, lampe koje su se palile na dodir jedno vreme su i radile. Pre nekoliko dana one su uklonjene i odnete.

Trg Dr Zorana Đinđića u Subotici - Đinđićev Plato

U toku su radovi na Platou

Na Platou doktora Zorana Đinđića izvođač radova, preduzeće "Putevi Sombor", otklanja uočene nedostatke i zamenjuje oštećene delove, pa se očekuje da će ovaj objekat za približno mesec dana biti spreman za tehnički prijem i otvaranje. U Direkciji za izgradnju grada kažu da se radovi izvode prema projektu, a da će uvođenje dodatnih sadržaja, kao što je video–bim, biti moguće u dogledno vreme ukoliko se obezbede sredstva. Radi daljeg održavanja Platoa, Direkcija je angažovala firmu koja će se baviti ovim poslom i jednom nedeljno, po potrebi, menjati dotrajale delove, sijalice i slično.

Plato dr Zoran Djindjic Subotica

Izvor: Magyar Szó

povezane teme

44
xaha Odgovori
500.000,00 evra??? u je..mogli bazen napraviti u dudovoj :) realno :)
Branimir Palić Odgovori
SRAMOTA - Pa kako oni neće da shvate - Subotičani su Zorana voleli - zar je On ovakav odnos zaslužio???Zar je zaslužio još jedan ovakve vrste atentat??Tužno.Pa Zoran nije ni košarkaš a nije ni fun Jaksona - ko je autor ove papazjanije???ON JE REFORMATOR I SVETIONIK DEMOKRATIJE U SRBIJI.
ANNONIMUS Odgovori
Đinđićev plato - jako lepo izvedeno pranje para iz budzeta, za te pare su mogli napraviti nesto kvalitetno i ispravno a ne posle 2 meseca da sve kocke prestanu raditi....
demos Odgovori
Ihhh, koliko je samo novopečenih žutaća od ovih para postavilo temelje za sopstvene porodične kuće... od poverenika Fonda, pa nadalje!
Suboticani Odgovori
Sramota koliko para se trosi za neke stvari koje nisu potrebne bar ne sada u ovo vreme kada po subotici postoje ulice koje ni u danasnje vreme nisu asfaltirane niti se radi na tome da se to resi.To je tako kada se gradjani nista ne pitaju nego samo ovo rukovodstvo grada koje misli samo na svoj dzep i na svoju zaradu. SRAMOTA ZA SUBOTICU
cika crny Odgovori
Ljudi sta brinete? To ce se naplatiti putem inspekcija imam dojavu da su krenuli u obilazak!!!Buvljak-sanitarna Kafići-finasijska Prodavnice-trzisna
Sifra-cist racun duga ljubav.
Lale Odgovori
za ono gvozdeno cudo,(sto je po meni jako ruzno i jadno),za neke svetlece kockice,i za par klupe itd. potrosili pola miliona evra?????????hahahahahah!!!Al je neko napunio svoje dzepove!! 20% za radove,ostalo u dzepove!!Ja licno nisam protiv ovog platoa,ali......Sto je puno,puno je!Mogli su potrositi pare ,na neke pametnije stvari!Asfaltiranje ulica,izgradnja kanalizacije itd......Sramota!!!Samo da znam,dokle ovako!!!!
clouseau Odgovori
Zoran se verovatno prevrce u grobu.
Napolje iz mog grada!
boki Odgovori
DS nikad vise, sramota, izgubili su pojam sa realnoscu. Jos samo Vlatko da nam to sve ispita kao sto je najavio.
TERIER Odgovori
pazi kad ih nije sramota da ovo stave KAO VEST.............
Sasa Odgovori
Kad se setim kako je ovo mesto nekada izgledalo, koliko mi je kao malom znacila ona fontanica a sada, ovo moze samo da plasi decu...
SU Odgovori
Ovo je zaista neukusno, 500.000 EURA???!!! Odmah da naglasim da nemam ništa protiv Dr Zorana Đinđića, čak naprotiv, mislim da su posle njega ostale sve same blede senke, ali 500.000 eura u današnje vreme... Da li nas, građane ovog grada, uopšte neko nešto pita... definitivno NE, jer bi onda bar jedna pištaljka bila rešena( ne računam onu jednu Vlatkovu). ONI sve sami odlučuju, ovo je SAMO NJIHOV GRAD, još malo pa ćemo i zakupninu da im plaćamo...
Always Ultra Odgovori
Mooooooooooolim?? Ja sam do ovog trena ziveo u uverenju da je taj plato zavrsen!!! Sada nam otkrivaju istinu da NIJE!!! To je kao reci pacijentu sa velikim rezom na grudnom kosu da u stvari nije operisan pod anestezijom! Bez teksta sam, stvarno, a jos mi nije ni jasno sta se desava i sta jos misle da ugrade u taj Skadar na Bojani!
mima Odgovori
Kriminalna sramota. Skalamerija.Kako se bacaju pareeeeeeeeeeeeeeeeee.Pred izbore sve se zavrsava.Meni je definitivno muka.
Član50669 Odgovori
за те паре сте могли да завршите позориште. just sayin
dovla Odgovori
Za koga je preterali su!!!
zlata Odgovori
500.000 eura ???!!!! Koliko se stanova moglo izgraditi za ove pare za mlade bracne parove ili samohrane majke!!! Sramota!!
Janko Odgovori
Izbacili su Mađare i sada vladaju nad svim fontanama :)
Ovde piše da nije izvršen tehnički prijem i puštanje u rad? Kako sme onda "fontana" (čitaj: ono gde je trebalo biti mesto za koš, pa sada kaplje voda) da radi?

U Direkciji ne znam skoro nikoga, a jedino što sam pohvalno čuo za rad i angažovanje i to hoću javno da kažem jeste Peter Blau.
Biznismen Odgovori
Neću da pljujem više ni po kome, jer mi je muka već od toga, od stanja u Subotici, u Srbiji. Ali ne muka, nego toliko već muka da nemam ni želje ni snage da se "borim sa vetrenjačama"...

Hoću nešto drugo da kažem:
Ne znam da li smem javno da nabrajam imena, ali i da nabrojim i da ne nabrojim svi će znati o kojima se vodi reč: Direktori javnih preduzeća u Subotici (čast izuzecima) u životu dinara nisu zaradili sopstvenim angažovanjem i preduzetništvom (ne računam ako radim na šalteru neke banke, ako mi neko kaže: uradi to i to i dobićeš platu), neki su na "brzaka završili" (i ne samo) privatne fakultete... Užas. Veze nemaju sa ekonomijom, a sada je ekonomska kriza!

Da li mislite da ako su talasi ogromni i neko se davi, da li treba za spašavanje poslati SPASIOCA (verziranog, iskusnog) ili nekoga ko tek juče (ni)je naučio da pliva?? E pa to je problem dragi moji sugrađani!

Za koga ću da glasam na izborima? Pojma nemam!!! ... Možda za onog (ako bude postojao među kandidatima) koji je sam u životu stekao i izborio se za svoj dinar, pošteno!
Nenad S. Odgovori
Prethodni komentar nije loš, podržavam 99%
1. GRAD SUBOTICA treba da funkcioniše kao preduzeće.
2. JAVNA PREDUZEĆA (neposredna ili indirektna vlast od strane DS) treba u okviru strukture lokalne samouprave da funkcionišu na isti način kao pod broj 1
3. Za kontrolu ekonomskih parametara poslovanja pod tačkom 1. i 2. ne postoje revizori, nezavisni nadzor, kao ni kontrola finansijkih inspektora (poreska uprava) i privrednog kriminala (PU Subotica).
4. Ukoliko se i neka kontrola pod brojem 3. sprovodi, to je kao da mene moj brat saobraćajac zaustavi prilikom prekoračenja brzine i ... šta mislite, da li će mi ispisati kaznu?
5. Sad razmišljam do kog sve broja mogu da stignem i koliko smem da pišem.

6. Zanima me neko ko je ovde verziran u lokalnu politiku više od mene, da mi odgovori: Šta je realno, ko će dobiti lokalne izbore u aprilu 2012. godine? Zahvaljujem.
Bunjevac Odgovori
Ko je ustvari bio taj Zoran Đinđić o kome se ovde toliko piše?
bunjevac Odgovori
Pre mesec dana predsednik države je iyašao pred naciju i rekao da se Srbija nalazi u ekonomskoj krizi neviđenoj u poslednjih 100 godina na ovim prostorima i da narod treba da bude svestan toga. Ja mislim da sve što radi je sprdanje sa narodom jer ne dugo zatim nas je "osvestio" novim nametom, novim porezom, pa je da bi "odmorio" svoju pamet skoknuo o našem trošku do Vimbldona. A spomenik je podignut čoveku koji je 3.maja.1999 pozvao NATO da ne prestaje bommbardovanje i uništavanje Srbije pa mu narod Srbije u zahvalnost za to diže spomenik.
Always Ultra Odgovori
Ajme, svi su zapeli za koliko to para kosta?? Halo, halo, jeste li budni?? Zar se samo ja kao secam da je taj plato vec kao bio zavrsen i pusten na slobodu??
Neki Janko spominje neku dobru vladavinu VMS fontanama - pa oni su unistli zelenu fontanu sonom kiselinom, covece! Koji Peter Crni- najvise je sruseno grada pod njegovim vaktom!!!
Jugoslav Odgovori
DS vise nista nije sramota da objavi i uradi, ali to mi gradjani Vama vise nikada necemo oprostiti. SPS se provukao, vi necete, jer dva puta nas necete prevariti!
S Odgovori
@Bunjevac
To je onaj sto je uveo demokratiju,pa ga posle ubili,e sad pitanje ko ga je ubio,to je vec pitanje.A posle njegova zena sa kompanjonima iz Victoria grupe kupuje pola Vojvodine i dobija francusku legiju casti.Za ne znam sta.Cenio sam Zoranov rad i njegovu energiju,ali sada kada vidim njegove drugare i zenu,pocinjem da sumnjam i u njega.I moj otac je verovao Zoranu,a sada je bez posla,kao i ja sa zavrsenim fakultetom.Ali samo znam jedno,da DS od moje porodice vise nema glas.
Sting Odgovori
Za te pare su mogli sagraditi novi odeljak u zatvoru, koji je preko potreban, i da ga urede kako žele, jer da je pravde tamo bi pojedincima bilo mesto za ovakve stvari. Napraviti nešto, pa ga renoirati opet, i opet i ponovo ga otvarati i još para utrošiti... Zoran Đinđić. Veličina nije zaslužio ovako nešto da se preko njegovog imena gazi, manipuliše i krade... ma ... IMA LI KRAJA ?!?!?!?!
Always Ultra Odgovori
@ Bunjevac

Ma uveo je on malo sutra. Za demokratiju koju imamo sami smo se izborili pa to nam je sto nam je.
Za Ruzicu ne znam, ne mogu da kazem da nije lopovica jer nemam podatke ali ne mogu ni da se otmem osecaju da je u pitanju izandjali nastavak satanizacije i demonizacije Djindjicevih koji ce se preneti i na njihove potomke! Ja nikada nisam glasao za DS ( sem za predsednika Tadica protiv grobara Nikolica 2007g. ali to je bila licnost, a ne stranka) pa nemam osecaj kajanja! O samom Borisu Tadicu imam uglavnom dobro misljenje- jako fin, miran i demokratican covek, ocito nenadmasan psiholog svojih protivnika, genijalan dokaz istintosti izreke "tiha voda breg roni" te apsolutno imun na provokacije i histeriju brojnih svojih mrzitelja i ne iskljucujem da dobije jos jedan mandat- i zasluzio ga je uglavnom! DS je druga prica, trebalo bi ih u principu kuširati sa vlasti ali onda se pred očima javlja stravogrozna alternativa njima samima- SRS, SNS i njima slična strašila! DSS je valjda na izdisaju mada se sa Koštunicom generalno nikada ne zna gde je u stanju da se prilepi ali ipak mi se čini da je za njih najzad Game Over (igra završena). Mislim da se treba boriti za popravku DSovog ponašanja jer su oni ipak naša jedina velika koliko-toliko civilizovana stranka!
Always Ultra Odgovori
p.s. Strasno su dosadni ovi sto stalno "za te pare su mogli...". I to k'o iz istog pera, isti text, ista kujna... Gore od lopovluka!
Lenin Odgovori
Ох не брате Хигијенски Уложку(са крилима или без),нема шансе да гласам за ове хиперсупер лоповчине јер такав лек не постој који би излечио њихову болест тј похлепу,властољубље и арогантност.Ти се само надај и покушај да се избориш за поправку ДСовог понашања али ти саветујем да се маниш узалудне работе.
Ја као увек до сад остајем апстинент што препоручујем и осталим разочараним грађанима.
Ако мислите изаћи на изборе јер је то патриотска дужност(није),онда се само сетите дана када сте дали глас за ДСанђелчиће и како су се за кратко време претворили у демоне.Требаће вам неки јако добар ексцорсиста да се решите тих гадова.Евентуално;пробајте сада дати свој вокш Ђаволу можда ће временом да се преобразује у Анђела...
Хлеба и Циркуса!!!
Always Ultra Odgovori
@ druze Lenine (sa balzamom ili bez njega)

Ja ako ne bas spas ali ono boljitak vidim bas u tome kaj sam napisal. Apstinencija- mislite ono se nadurite, ostanete u krevetu i mislite da ste uradili veliku stvar?? Ajoj, pa time bas duvate u ledja onima koji jedre brodom vlasti! Lek za apsolutnu moralizaciju politike ne postoji, tu vam dam za pravo,ali postoji lekarski/gradjanski trud koji dovodi do minimalne moralne rehabilitacije ciljanog objekta!
Da niste i vi neku vecer gledali fenomenalan "Lov na vestice"?? Odnekud mi poznata ta egzorcisticka retorika?? Film je zbilja sjajan ali to nema veze sa nasim stranackim mogucnostima!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.