Komentara: 44
Pregleda: 9873

Đinđićev plato - otvaranje za 45 dana

28.07.2011. u 20:06h
Izvor: Magyar Szó
Đinđićev plato - otvaranje za 45 dana

U centru Subotice će za otprilike mesec i po dana zvanično biti otvoren Trg Zorana Đinđića. Planovi su predstavljeni još u proleće 2007. a otvaranje je bilo planirano za 5. oktobar iste te godine.

Radovi su, međutim, započeli tek u leto 2008. i od tada nisu završeni. Tempo radova je najpre zavisio od Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine iz kojeg je stizao novac. Avgusta 2009. godine je od odobrenih 45 miliona dinara izvođačima uplaćeno 24.509.327 dinara. Za drugu fazu je odobreno 17 miliona dinara i dodatnih pet miliona za troškove koji nisu unapred izračunati. Ukupno je dakle do sada utrošeno gotovo pola miliona evra za izgradnju trga, koji ni danas nije u funkciji.

Direktor Direkcije za izgradnju grada Subotice Josip Striko Kovač kaže da sada radovi na daljoj izgradnji trga ne napreduju zbog izvođača. Glavni izvođač je „Vojput“, a podizvođač firma „Sombor putevi“, koja je u većinskom vlasništvu „Vojputa“.

Softver za funkcionisanje fontane, koji je nedostajao 2010. godine je već stigao – kazao je direktor, navodeći da je o tome obavešten na sastanku sa izvođačima. Prema njegovim rečima, preostalo je da se sada već samo završe radovi u skladu sa sa probitnim planovima i da izvođači ispune ono što su obećali. – Što se tiče otvaranja, nažalost zvaničan tačan datum ne mogu da saopštim, ali bi to trebalo da bude za mesec, mesec i po dana. Ne mogu da utičem na izvođače, pri kraju su sa radovima, ali još nije obavljen ni tehnički prijem – rekao je Josip Kovač Striko.

Trg je bio otovoren na gotovo godinu dana probnog perioda, lampe koje su se palile na dodir jedno vreme su i radile. Pre nekoliko dana one su uklonjene i odnete.

Trg Dr Zorana Đinđića u Subotici - Đinđićev Plato

U toku su radovi na Platou

Na Platou doktora Zorana Đinđića izvođač radova, preduzeće "Putevi Sombor", otklanja uočene nedostatke i zamenjuje oštećene delove, pa se očekuje da će ovaj objekat za približno mesec dana biti spreman za tehnički prijem i otvaranje. U Direkciji za izgradnju grada kažu da se radovi izvode prema projektu, a da će uvođenje dodatnih sadržaja, kao što je video–bim, biti moguće u dogledno vreme ukoliko se obezbede sredstva. Radi daljeg održavanja Platoa, Direkcija je angažovala firmu koja će se baviti ovim poslom i jednom nedeljno, po potrebi, menjati dotrajale delove, sijalice i slično.

Plato dr Zoran Djindjic Subotica

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 9873
Povezane teme

Josip Kovač Striko

Direkcija za izgradnju grada Subotice

plato dr zorana djindjica

otvaranje platoa dr zoran đinđić

đinđićev plato

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.