Komentara: 72
Pregleda: 37067

DJB: Gde živi gradonačelnik Subotice?

31.10.2016. u 13:26h
Izvor: GrO Pokret "Dosta je bilo"
Saopštenje Gradskog odbora Pokreta "Dosta je bilo" prenosimo u celosti.
DJB: Gde živi gradonačelnik Subotice?

Na internet stranici Univerziteta Educons iz Sremske Kamenicenalazimo obaveštenje o tome da će 23. septembra 2016. godine biti održana javna odbrana doktorske disertacije magistra Bogdana Labana iz Novog Sada . Reč je o Bogdanu Labanu aktuelnom gradonačelniku Subotice, koji se na lokalnim izborima krajem aprila pojavio kao nosilac liste Srpske napredne stranke. Tada je kao mesto njegovog prebivališta bila navedena Subotica. Sada više ne znamo gde živi naš gradonačelnik, jer se nije oglasio da demantuje obaveštenje Univerziteta, a verujemo da ga je pročitao.

U međuvremenu, Bogdan Laban se, iako je protiv svoje volje došao na mesto gradonačelnika, a to je učinio samo zato što je dobar vojnik svoje partije (kako je to na sednici Skupštine Grada izjavio zamenik odborničke grupe SNS Gojko Radić) očigledno privikao na prisilni rad. Od kako je početkom jula stupio na ovu dužnost lokalni mediji zabeležili su njegova gotovo sva pojavljivanja ili obraćanja u javnosti. Od prvih 25 izveštaja, čak 20 odnosi se na protokolarna otvaranja raznih svečanosti, manifestacija, sportskih događanja. Teško je naći nešto konkretno u svemu tome.

Ono što do sada nismo uspeli da saznamo kao građani je šta gradonačelnik zaista planira da uradi. Program rada nije objavio. Osim nekoliko uopštenih rečenica o boljem životu i „investitorima sa kojima pregovaraju“ , što ponavlja kako sa skupštinske govornice tako i u nekoliko intervjua datim lokalnim medijima – drugo ništa. Zbog toga se sada posebno i naročito pitamo i gde živi gradonačelnik Subotice? Dosadašnje nekonkretne aktivnosti bez iznetog jasnog programa pokazuju da svoj posao ili ne zna ili ga ne zanima, što posebno pospešuje sumnju da možda ovde i ne živi.

Pokret „Dosta je bilo“ zalaže se za donošenje novih izbornih zakona koji bi podrazumevali direktne izbore za predsednike opština i gradonačelnike. Ovo znači da bi građani na izbornom listiću zaokruživali ime čoveka kojeg žele za gradonačelnika, umesto što sada stranke tu postavljaju svoja omiljena lica. Ovo bi podiglo stepen odgovornosti gradonačelnika, jer bi lično nosio sav teret koji mu građani dodeljuju zaokruživanjem njegovogi imena na izborima. Odgovornost i red u državnoj upravi, u javnim preduzećima, u državnim firmama je jedan od naših najvažnijih ciljeva. Želimo odgovornost od premijera do zaposlenog na opštinskom šalteru. Moraju da se postave jasni kriterijumi merenja učinka. Jedino merljiv uspeh je prihvatljiv. Ne smemo više da tolerišemo premijere, ministre, gradonačelnike ili opštinske službenike koji nikome ne polažu račune. Moramo da prekinemo da tolerišemo neuspeh i neodgovornost u upravljanju državom i javnim institucijama.

Da rezimiramo. Postavljamo pitanje gde živi i koji je program rada Bogdana Labana?

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Pokret "Dosta je bilo"
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 72
Pregleda: 37067
Povezane teme

bogdan laban

pokret dosta je bilo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.