Komentara: 4
Pregleda: 3399
Foto

Đaci podsetili na heroine Velikog rata

13.11.2019. u 14:54h
Izvor: Subotica.com
U prepunoj svečanoj dvorani Gimnazije „Svetozar Marković“, učenici OŠ „Matko Vuković“ održali su priredbu povodom 101. godine od završetka Prvog svetskog rata.
Đaci podsetili na heroine Velikog rata

Tema javnog časa, koji je sadržao elemente nekoliko nastavnih predmeta, bile su heroine Velikog rata. Podsećajući na život i delo Nadežde Petrović, Milunke Savić, Antonije Jalovnik, Slavke Tomić, Vasilije Vukotić, Delfe Ivanić, Mice Radić, Ejmi Grujić, Flore Sens i mnogih drugih junakinja, đaci su još jednom poručili da ne smemo da zaboravimo one koji su svoje živote stavili na branik otadžbine i žrtvovali ih za mir i slobodu.

Đaci podsetili na heroine Velikog rata

- One su bile velike junakinje, veliki čovekoljupci, krasili su ih milosrđe i ljubav, a pored toga i velika hrabrost i požrtvovanost. Znamo kakvu žrvtu podnosi svaka majka, sestra i žena kada u rat šalje sina, brata ili muža, a sada smo doneli priču o ženama koje su stajale rame uz rame sa svojom braćom. One su bile iz različitih zemalja, govore različitim jezicima, a njihovo zajedničko ime bila je ljubav – poručila je direktorka škole Mirjana Stevanović.

Đaci podsetili na heroine Velikog rata

Izvor: Subotica.com
Javni čas povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu Javni čas povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu Javni čas povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu Javni čas povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu Javni čas povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu Javni čas povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu Javni čas povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu Javni čas povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3399
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.