• Pregleda: 2308

Đaci podsetili na heroine Velikog rata

U prepunoj svečanoj dvorani Gimnazije „Svetozar Marković“, učenici OŠ „Matko Vuković“ održali su priredbu povodom 101. godine od završetka Prvog svetskog rata.
Đaci podsetili na heroine Velikog rata

Tema javnog časa, koji je sadržao elemente nekoliko nastavnih predmeta, bile su heroine Velikog rata. Podsećajući na život i delo Nadežde Petrović, Milunke Savić, Antonije Jalovnik, Slavke Tomić, Vasilije Vukotić, Delfe Ivanić, Mice Radić, Ejmi Grujić, Flore Sens i mnogih drugih junakinja, đaci su još jednom poručili da ne smemo da zaboravimo one koji su svoje živote stavili na branik otadžbine i žrtvovali ih za mir i slobodu.

- One su bile velike junakinje, veliki čovekoljupci, krasili su ih milosrđe i ljubav, a pored toga i velika hrabrost i požrtvovanost. Znamo kakvu žrvtu podnosi svaka majka, sestra i žena kada u rat šalje sina, brata ili muža, a sada smo doneli priču o ženama koje su stajale rame uz rame sa svojom braćom. One su bile iz različitih zemalja, govore različitim jezicima, a njihovo zajedničko ime bila je ljubav – poručila je direktorka škole Mirjana Stevanović.

Izvor: Subotica.com
3
Palić Odgovori
Bravo deco, ponosni smo na vas!
Овца за шишање Odgovori
Прелепо.
NASMEJANI Odgovori
Svaka cast ovim divnim ljudima,prosvetarima sto su organizovali i priredili ovako nesto za svu nasu decu.Svi mi zajedno a pogotovo nas podmladak treba uvek da se priseca i ponosi na sve nase junake i junakinje koji su i bez malo straha branili nasu otadzbinu i nas narod.Posebno mesto u nasoj dugoj i prelepoj istoriji zauzimaju i nase heroine svih tih ratova i bitaka.Slava im!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.