Komentara: 7
Pregleda: 6002
Foto

Đaci generacije dobili kovanice i plakete

07.11.2017. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Đaci generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije Severnobačkog okruga dobili su danas kovanice sa likovima znamenitih ličnosti Srbije, dar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i AD „Politika“.
Đaci generacije dobili kovanice i plakete

Kovanice sa likovima Svetog Save, Tesle, Pupina i drugih velikana koji su svojim delom zadužili svoj narod dobilo je 18 srednjoškolaca i 40 osnovaca iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša.

- Današnji događaj dokaz je da uspesi najboljih učenika nisu nezapaženi i da će ubuduće imati podršku pri svakom novom, ostvarenom rezultatu. Ovo je najbolji način da se promovišu prave vrednosti, jer će sadašnji đaci generacije u ne tako dalekoj budućnosti postati uspešni ljudi koji će jednog dana u različitim oblastima trasirati put ove zemlje i našeg grada – poručio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Dodela kovanica i knjiga treba da bude podsticaj da se đaci još više trude i da im bude smernica koja će pokazati da su i dalje na dobrom putu. Naša obaveza je da ulaganjem u obrazovanje obezbedimo što bolje uslove za školovanje i da svoje snove ostvare u našoj zemlji i zato se borimo za svako novo mesto i svaku novu investiciju.

Đaci generacije dobili kovanice i plakete

Priznanja u vidu kovanica dodeljuje se već sedam godina sa ciljem da budu podstrek đacima za nove uspehe.

- Ovo je prvi put da se ova priznanja dele po okruzima đacima koji su bili najbolji mešu najboljima. Priznanje će biti uspomena za trud i samopregor koji su davali tokom dosadašnjeg školovanja – ističe Borislav Staničkov, načelnik Školske uprave Sombor. - Pored ocena, za ovo priznanje merila su bila i dobar odnos prema drugarima, profesorima i društvenoj sredini.

Među nagrađenima je Damjan Kopilović, đak generacije OŠ „Matko Vuković“.

- Ovo je motivacija za dalje školovanje i pokazatelj da neko misli na nas - kaže Damjan, koji je školovanje nastavio u srednjoj Medicinskoj školi.

Izvor: Subotica.com
Uručenje "Kovanice" učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Severnobačkog okruga Uručenje "Kovanice" učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Severnobačkog okruga Uručenje "Kovanice" učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Severnobačkog okruga Uručenje "Kovanice" učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Severnobačkog okruga Uručenje "Kovanice" učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Severnobačkog okruga Uručenje "Kovanice" učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Severnobačkog okruga Uručenje "Kovanice" učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Severnobačkog okruga Uručenje "Kovanice" učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Severnobačkog okruga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 6002
Povezane teme

bogdan laban

učenik generacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.