• Pregleda: 3384

Đaci generacije dobili kovanice i plakete

Đaci generacije osnovnih i srednjih škola sa teritorije Severnobačkog okruga dobili su danas kovanice sa likovima znamenitih ličnosti Srbije, dar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i AD „Politika“.
Đaci generacije dobili kovanice i plakete

Kovanice sa likovima Svetog Save, Tesle, Pupina i drugih velikana koji su svojim delom zadužili svoj narod dobilo je 18 srednjoškolaca i 40 osnovaca iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša.

- Današnji događaj dokaz je da uspesi najboljih učenika nisu nezapaženi i da će ubuduće imati podršku pri svakom novom, ostvarenom rezultatu. Ovo je najbolji način da se promovišu prave vrednosti, jer će sadašnji đaci generacije u ne tako dalekoj budućnosti postati uspešni ljudi koji će jednog dana u različitim oblastima trasirati put ove zemlje i našeg grada – poručio je gradonačelnik Bogdan Laban. - Dodela kovanica i knjiga treba da bude podsticaj da se đaci još više trude i da im bude smernica koja će pokazati da su i dalje na dobrom putu. Naša obaveza je da ulaganjem u obrazovanje obezbedimo što bolje uslove za školovanje i da svoje snove ostvare u našoj zemlji i zato se borimo za svako novo mesto i svaku novu investiciju.

Priznanja u vidu kovanica dodeljuje se već sedam godina sa ciljem da budu podstrek đacima za nove uspehe.

- Ovo je prvi put da se ova priznanja dele po okruzima đacima koji su bili najbolji mešu najboljima. Priznanje će biti uspomena za trud i samopregor koji su davali tokom dosadašnjeg školovanja – ističe Borislav Staničkov, načelnik Školske uprave Sombor. - Pored ocena, za ovo priznanje merila su bila i dobar odnos prema drugarima, profesorima i društvenoj sredini.

Među nagrađenima je Damjan Kopilović, đak generacije OŠ „Matko Vuković“.

- Ovo je motivacija za dalje školovanje i pokazatelj da neko misli na nas - kaže Damjan, koji je školovanje nastavio u srednjoj Medicinskoj školi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Nesa Odgovori
Svaka cast Damjane! Sve pohvale. Buduci veliki covek lezi u tebi, a to si pokazao jos kao dete koji se nije dao ukalupiti u sivilo i jednoumlje odredjenog, ako ne i vecinskog nazalost dela omladine. Samo hrabro. Ovo je tek tvoj pocetak
Pametnjaković Odgovori
Lepo je dobiti ovakvo priznanje za svoj trud, uspešan rad i učenje.
Nekada su se slična ordenja, pehari, pozlaćene i obične značke, satovi i slični ukrasni predmeti koji su bili namenjeni priznanjima za uspešan rad, učenje, dobrim rezultatima u sportu proizvodili u našem subotičkom Aurometalu, koji je u potpunosti nestao sa privredne scene i sahranjen je sa većinom subotičkih uspešnih firmi.
A proizvodili su ovakve ukrasne predmete za potrebe skoro čitave Jugoslavije.
C Odgovori
Kad vide Labana odma će dobiti podsticaj da se još više trude,
dudova šuma Odgovori
Za one koji nisu obavešteni,to nisu kovanice niti neki ukrani predmeti.
To što deca-đaci generacije dobiju (ukoričeno crveno osnovci a ukoričeno plavo srednjoškolci) su zlatnici sa znamenitim ličnostima.To je zlatnik kao što mežete kupiti u
zlatarama zlatnik sa likom Obrenovića ili Franje Josifa.
To je pored lepe pažnje za uspešnu decu i lepa vrednost.
X Odgovori
Svaka cast djacima ali kad vidim onog nasilnika Labana prevrce mi se stomak. Kako mu nije sramota?
Uvek u pravu Odgovori
Od naših dobijaju diplome i kovanice a posle će od stranaca dobiti pasoše i radne vize.
Darinka Odgovori
Aka ne nauče da žive, ovo će im biti jedino što su stekli u životu.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.