• Pregleda: 2626

Đaci delili "besplatne" zagrljaje

Đaci delili "besplatne" zagrljaje

Greje i dušu i telo, a ne košta ništa? Verujemo da ste svi pogodili da je reč o zagrljaju. Na rešenje ove zagonetke naše sugrađane uputili đaci OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta, koji su juče u centru grada "delili" zagrljaje.

Deo učeničkog parlamenta okupio se povodom Međunarodnog dana zagrljaja i grlili prolaznike, delili im tople prijateljske reči.

- Ova ideja rodila se prošle godine, tako da smo i sada želeli da sugrađanima pokažemo koliko su lepa reč i zagrljaj važni za sve nas. Učenički parlament je delio besplatne zagrljaje a prolaznici su oduševljeni uzvraćali đacima – ističe nastavnica Slađana Knežević.

Pored zagrljaja, đaci su delili i „srca prijateljstva“, koja su i uspomena i podsetnik koliko je zagrljaj važan.

- Srca od testa smo sami napravili na sekciji i veoma smo angažovani kao učenička zadruga, te širimo prijateljstva na svim poljima – dodaje nastavnica Danijela Radnić, koordinator Učeničkog parlamenta.

Dan zagrljaja ustanovljen je 1986. godine u Mičigenu, a obeležava se 21. januara. Psiholozi smatraju da pet do šest zagrljaja na dan mogu učiniti život dužim i lepšim.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Veka Odgovori
Bravo mladi,na vama je buducnost ovog sveta i mozete bolje od nas!
As Odgovori
Koordinator... Omg... Deca sve sama uradila, šta se tu koordinira?
mirko Odgovori
Bravo za akciju. Ali ne mogu ne primetiti da od 12 člana Učeničkog parlamenta 11 devojčica i svega 1 dečak... Trebalo bi malo više obratiti pažnju i na rodnu ravnopravnost, koja važi u oba smera.... :)
Oi! Odgovori
@mirko: Да, јер зна се да дечаци у тим годинама желе да стоје у месту и деле пролазницима загрљаје. Познато је да дечаци у пубертету желе да стоје пар сати на једном месту.
Вероватно су се учесници акције добровољно јавили да учествују. Можда дечаци не желе да учествују у ђачком парламенту, па због тога има више девојчица?
Да ли би, зарад наводне родне равноправности, приморавао дечаке да учествују у акцији противно њиховим жељама? Можда си касно почео да производиш тестостерон па не капираш пубертетлије, а можда си само хтео испасти духовит, али си се саплео.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.