• Pregleda: 1775

Dizači tegova Spartaka novi juniorski šampioni države

Takmičari kluba dizača tegova "Spartak" potvrdili su dominaciju među juniorima do 17g na državnom prvenstvu koje se održalo u subotu, 30. novembra u Baču
Dizači tegova Spartaka novi juniorski šampioni države

Pred odlazak na takmičenje klub je zadesila nevolja. Takmičari su zatekli neočekivani prizor u prostorijama za trening. U toku noći je došlo do pucanja cevovoda i došlo je do poplave u prostorijama za trening i svlačionicu. Nastala je velika šteta na podijumu za trening koji je od drveta a nastradala je i sportska obuća.

Preostali deo ekipe koji nije otputovao na takmičenje angažovao se za rad da se sanira situacija. Uprkos problemima subotičani su postigli odlične rezultate u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji na juniorskom prvenstvu države.

Osvojeno je ukupno četiri zlatne medalje. Spartak je novi ekipni prvak sa timom koji je nastupio u sledećem sastavu Aroksalaši Ervin, Gajda Maćaš, Kajdoči Tamaš, Kanižai Aron. Oni su osvojili 1043 sinclair bodova i ubedljivo osvojili 1. mesto. Drugo mesto osvojila je ekipa domaćina, Herkules iz Bača sa 912 sinclair bodova, dok je treće mesto pripalo ekipi Mladosti iz Vranja sa 838 sinclair bodova.

Pored ekipne titule, zlatne medalje osvojili su Kanižai Aron, Araksalaši Ervin i Kajdoči Tamaš.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Darko Šćepanović

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.