Komentara: 3
Pregleda: 2530
Foto

Direktori srednjih škola Subotice i Bačke Topole započeli izradu Plana upisa za narednu školsku godinu

12.02.2018. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
U Regionalnoj privrednoj komori Severnobačkog okruga danas je održan Aktiv direktora srednjih škola, s ciljem da se izradi Plan upisa za školsku 2018/2019. godinu za Suboticu i Bačku Topolu. Sastanku su prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava, Nacionalne službe za zapošljavanje i Regionalne privredne komore.
Direktori srednjih škola Subotice i Bačke Topole započeli izradu Plana upisa za narednu školsku godinu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja ustanovilo je proceduru i dinamiku aktivnosti, koje su započete još u decembru prošle godine, kako bi se napravio racionalan Plan upisa za školsku 2018/2019. godinu. Do sada su date smernice, kriterijumi i plan aktivnosti za škole i lokalne samouprave, a prema rečima Borislava Staničkova, načelnika Školske uprave Sombor, rezultat današnjeg sastanka trebalo bi da bude izrada upravo takvog Plana za Suboticu i Bačku Topolu.

- Poteškoće sa kojima se susrećemo svake godine su te što nemamo dovoljan broj učenika za sve kapacitete kojima raspolažu škole, ali i za želje koje su, pre svega, u vezi sa određenim profilima. Na današnjem sastanku ćemo zajednički da donesemo početni Plan, nakon čega smo u obavezi da do kraja februara Plan svedemo na najracionalniju meru. Nadamo se da ćemo afirmisati one obrazovne profile za koje privreda ovde ima najveće potrebe, ali ćemo dodatni trud uložiti u to da blagovremeno sa roditeljima i učenicima razgovaramo i usmeravamo ih tamo gde će imati perspektivu, kako prilikom nastavka školovanja, tako i prilikom uključivanju u svet rada - rekao je Staničkov. 

Direktori srednjih škola Subotice i Bačke Topole započeli izradu Plana upisa za narednu školsku godinu

Osim direktora srednjih škola, sastanku su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, Nacionalne službe za zapošljavanje i Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga, čije aktivnosti su bile usmerene, pre svega, na formulisanje obrazovnih profila koji su traženi od strane preduzetnika i kompanija.

- Privredna komora Srbije zastupa interese kompanija i preduzetnika i ovo je jedan proces koji smo započeli pre nekoliko godina. Želja nam je da se čuje glas privrednika, odnosno koji su to obrazovni profili i zanimanja potrebni našim kompanijama, te da u tom smeru pokušamo nekako da utičemo na formiranje Plana upisa. Kompanije su imale mogućnost da ukažu na to koje obrazovne profile najviše traže, a mi smo u skladu sa tim pripremili izjave o namerama kompanija u vezi sa dualnim obrazovanjem - istakao je Janoš Bagi, samostalni stručni saradnik PKS-RPK Subotica.

Direktori srednjih škola Subotice i Bačke Topole započeli izradu Plana upisa za narednu školsku godinu

Izvor: Subotica.com
Aktiv direktora srednjih škola Subotice i Bačke Topole Aktiv direktora srednjih škola Subotice i Bačke Topole Aktiv direktora srednjih škola Subotice i Bačke Topole Aktiv direktora srednjih škola Subotice i Bačke Topole Aktiv direktora srednjih škola Subotice i Bačke Topole Aktiv direktora srednjih škola Subotice i Bačke Topole Aktiv direktora srednjih škola Subotice i Bačke Topole Aktiv direktora srednjih škola Subotice i Bačke Topole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2530
Povezane teme

regionalna privredna komora

regionalna privredna komora subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.