Komentara: 1
Pregleda: 2641

Diplome za polaznike kursa

09.02.2010. u 21:41h
Izvor: RTV Yueco
Diplome za polaznike kursa

U Politehničkoj školi svim polaznicama kursa, koji je bio namenjen za nezaposlene žene, dodeljena su priznanja o uspešnom završenom informatičkom kursu, koji je trajao nešto više od mesec i po dana.

Obuka rada na računaru finansirao je Pokrajinski sekreterijat za rad i zapošljavanje i ravnopravnost polova , u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Politehničkom školom.

Na kurs se prijavilo 25 žena od kojih je svih 25 uspešno završilo ovu obuku. Iboja Bošnjak jedan je od polaznica koje je uspešno završila kurs o informatičkom opismenjavanju nezaposlenih žena. Ona kaže da se nada će joj stečeno znanje puno pomoći i da bi se rado prijavila na sličan kurs radi daljeg usavršavanja.

Diplome su uručene u Politehničkoj školi, u kojoj se i održavala nastava za 60 časova, koliko je ovaj kurs trajao. Diplome je uručio Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i profesor kursa Vereš čaba. Vasin je napomenuo da ovak kurs donosi mnogo pozitivnih stvari od kojih je najvažnija ona da svaki polaznik pokazuje dobru volju da pokuša da reši pitanje nezaposlenosti usavršavanjem.

Informatička pismenost danas je jedna od najvažnijih faktora kod zapošljavanja. Završavanjem ovog kursa, prema rečima Vasina, polaznici su stekli uslov da i dalje učestvuju u obukama koje organizuje Pokrajinski sekreterijat za rad zapošljavanje i ravnospravnost polova i NSZZ.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2641
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.