Komentara: 3
Pregleda: 4990

Diplome za najbolje gimnazijalce

12.05.2017. u 15:29h
Izvor: TV Subotica
Gimnazijalcima koji su osvojili nagrade na okružnim i republičkim takmičenjima, škola je rešila da se zahvali – svečanom dodelom diploma, koja će ubuduće postati redovna praksa ove srednje škole.
Diplome za najbolje gimnazijalce

Iako je učenik prvog razreda prirodno matematičkog smera, gimnazijalac Nemanja Šarić, već je pobrao prve nagrade - drugo mesto iz matematike na okružnom, i treće mesto na republičkom takmičenju iz istorije.

Još jedna talentovana gimnazijalka osvojila je čak četiri nagrade – drugo mesto iz fizike na republičkom, treće iz matematike, kao i iz hemije na okružnom takmičenju, te  drugo na okružnom iz književnosti. Minja Vuković za sebe kaže da je svestrana – a u prilog tome ne idu samo njeni uspesi, već i to da osim Gimnazije pohađa i Muzičku školu, odsek klavir. Ipak, ističe, najviše voli fiziku.

Zahvaljujući uspehu učenika Marka Mijatovića, Gimnazija „Svetozar Marković“ okitila se sa još nagrada – prvim mestom na okružnom i trećim na republičkom takmičenju iz matematike. Marko, osim brojeva, voli i glumu, u kojoj je imao priliku da se oproba.

Međutim, nisu gimnazijalci ostvarili uspehe samo na polju prirodnih nauka. Dve učenice plasirale su se na republičko takmičenje iz engleskog jezika – Miljana Vojvodić i Iva Dulić. I za Ivu, ali i profesorku engleskog jezika, Gordanu Budanović, koja ih je pripremala za takmičenje ,ovo je vredan uspeh.

Ideja o svečanoj dodeli diploma učenicima koji su osvojili nagrade na takmičenjima, potekla je od saradnika i profesora, kako bi se deca koja se takmiče izdvojila u odnosu na ostale đake, objašnjava direktor Gimnazije, Veselin Jevtić.

Gimnazija „Svetozar Marković“ radi po planu i programu za gimnazije prirodnog, društvenog i opšteg smera na tri jezika: srpskom, mađarskom i hrvatskom. Školu pohađa oko 900 učenika u 37 odeljenja, a za sve zainteresovane osmake otvoriće svoja vrata sutra od 10 do 13 časova.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4990
Povezane teme

gimnazija svetozar marković

dodela diploma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.