Komentara: 0
Pregleda: 4406

Deveti memorijal "Dren Mandić" u utorak na Paliću

31.07.2017. u 11:37h
Izvor: Subotica.com
Memorijalna trka "Dren Mandić", deveta po redu, biće održana sutra uz obalu jezera Palić. Okupljanje učesnika je u 16 časova kod Velike terase, a početak trke je predviđen za 18 časova.
Deveti memorijal "Dren Mandić" u utorak na Paliću

U organizaciji ARC "Tron", čiji je Dren bio dugogodišnji član, trka će biti održana po deveti put, sa startom i ciljem ispred Velike terase na Paliću. Trka će početi u utorak u 18 časova, staza je dugačka 8.240 metara, a prva tri takmičara biće nagrađena peharom. Staza se van konkurencije može savladati i brzim hodanjem, ili trčanjem više takmičara. Vremenski limit je 80 minuta.

Kako se navodi memorijalna trka ima više ciljeva, a među njima su primarno sećanje na tragično nastradalog klubskog druga, zatim obogaćivanje sportsko-rekreativnog sadržaja na Paliću, ali i ukazivanje na značaj fizičke aktivnosti, jačanje sportskog duha i širenje sportske kulture.

Deveti memorijal "Dren Mandić" u utorak na Paliću

U znak sećanja na jednog od najboljih subotičkih alpinista koji je tragično poginuo u ekspediciji dok je pokušavao da osvoji drugi najviši vrh na svetu K2, na planinskom vencu "Karakorum", u srcu Dudove šume podignut je memorijalni spomenik u njegovu čast. Dren Mandić rođen 1976. godine, a stradao je 1. avgusta 2008. godine oko 11,15 časova na 8240 metara visine.

Prijave za učešće počinju u 16 časova na Velikoj terasi. Svaki učesnik je dužan da izvrši prijavu za zapisničkim stolom najkasnije 15 minuta pre starta. Muškarci će imati plave, a žene crvene startne brojeve. Za sve dodatne informacije pozovite 064/43-49-366 (Teleki Đerđ).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4406
Povezane teme

Dren Mandić

atletsko rekreativni klub tron

memorijalna trka dren mandić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.