Komentara: 0
Pregleda: 3068

Desire festival 2012 (od 23. do 30. novembra)

02.11.2012. u 15:23h
Izvor: SuMedija
Festival „Desire" će se održati od 23. do 30. novembra 2012. godine i za sedam dana manifestacije koja ove godine nosi naziv „Apolitika" nastupiće pozorišni umetnici iz Beograda, Slovenije, Segedina, Zagreba, Budimpešte, Novog Sada i Subotice.
Desire festival 2012 (od 23. do 30. novembra)

Direktor subotičkog pozorišta „Deže Kostolanji" i Međunarodnog festivala savremenog pozorišta „Desire Central Station", reditelj Andraš Urban, najavio je ovogodišnji program jednog od najprestižnijeg susreta pozorišnih umetnika u regionu.

Festival „Desire" će se održati od 23. do 30. novembra i za sedam dana manifestacije koja ove godine nosi naziv „Apolitika" nastupiće pozorišni umetnici iz Beograda, Slovenije, Segedina, Zagreba, Budimpešte, Novog Sada i Subotice.

Urban je za 23. novembar najavio i koncert Ramba Amadeusa i edukativni program „Desire Akademia". Na festival su pozvani svi koji žele da rade volonterski, a ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Narodnog pozorišta i „Kostolanji". Oni koji nemaju novca za ulaznicu, a žele da pogledaju predstave mogu da se jave organizatorima koji će rado po dogovoru izaći u susret ljubiteljima teatra, iako su i sami u teškoj finansijskoj situaciji.

- Festival će imati odličan program, uzbudljiv i zabavan. Biće održan bez obzira što smo već probili budžet. Održaćemo visok kvalitet bez obzira na sve teškoće. I dalje se borimo za sredstva. Od lokalne smaouprave dobijemo samo dva miliona dinara. Grad kao da pokušava da izbegne obaveze, ali i naša energija polako pada. Ne može Subotica da ima festival na račun naših prijatelja. Za rad dobijamo uvek samo pohvale i kažu nam vi ste dobri pa ćete umeti i da se snađete - kaže Andraš Urban.

Pozorište „Atelje 212" iz Beograda nastupiće na „Desireu" 23. novembra sa predstavom „Zoran Đinđić" u režiji Olivera Frljića, a zatim će koncert održati Rambo Amadeus. Na programu festivala za 24. novembar je predstava „Zato sam srećan" Gleja i Jure Novaka iz Ljubljane i „Klasni neprijatelj" Boruta Šćepanovića Slovensko mladinskog gledaliča iz Ljubljane. Nastupa i segedinska „Metanoja Artopedia" sa „Zabavljači u ulici alhemičara". U nedelju 25. novembra biće odrigrana predstava u režiji Olivera Frljića "Proklet bio izdajica svoje domovine" koju izvode glumci Slovenskog mladinskog gledališča.

Dragana Bulut iz Beograda sa „Pass It on" najavljena je za ponedeljak 26. novembar. Istog dana nastupa zagrebačko Kazalište „Hotel Bulić i Tvornica kulture" sa „Svršimo s Božjim sudom".

Pozorište „Jožef Katona" i predstava „Naš razred" reditelja Gabora Mate biće održana 27. novembra, dok 28. novembra igra Pozorište „Jel" „Vojcek ili skica vrtoglavice" koreografa Jožefa Nađa i „Grad demona - Pass port Subotica" reditelja Andraša Urbana izvodi „Deže Kostolanji".

U četvrtak 29. novembra nastupa novosadski „SKC" sa „Ubiti Zorana Đinđića" u režiji Zlatka Pakovića i „Sam đavo - Pass port Segedin" Andraša Urbana. Festival „Desire" će zatvoriti predstava „Pass - PORT Europa" pozorišta „Deže Kostolanji.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3068
Povezane teme

desire festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.