Komentara: 5
Pregleda: 5238

Deponija u Bajmoku tinja već dva meseca

26.07.2017. u 15:24h
Izvor: Subotica.com
Meštani Bajmoka uputili su apel za pomoć u gašenju požara koji već dva meseca tinja na divljoj deponiji u sred naselja, ali i saniranju deponije, koja ozbiljno preti da ugrozi zdravlje ljudi.
Deponija u Bajmoku tinja već dva meseca

Bajmočani tvrde da se deponija nalazi izmedju naselja Rata i centra Bajmoka, u dolini nekadašnje ciglane, i da kad god vetar duva deo stanovnika udiše otrovna isparenja. 

- Dok je bio tanji sloj smeća, vatra se mogla ugasiti. Sada je smeće sabijeno u jedan deo, dubine oko tri metra, a visina na nekim mestima ide i do tri metra. To je nemoguće ugasiti do kraja - pričaju meštani - Kada požar zahvati celu deponiju, vatrogasci iz Bajmoka i Subotice gase ga po čitav dan. Danima dubinski gori, i ispušta dim i gasove, pa opet zahvati celu deponiju, a to se neprekidno ponavlja.

Deponija u Bajmoku tinja već dva meseca

Gašenje samo vodom se do sada pokazalo kao bezuspešno. Vatrogasci dođu samo ako je plamen velik, što se do sada dogodilo četiri puta.

- Požar na deponiji tinja i dimi na bezbroj mesta. Zatvaramo prozore, što se najčešće dešava noću, i čekamo da krene da duva vetar - navode u apelu - Vetar nosi dim na kuće, raznosi smrad zapaljene plastike, gume i druge materijale među kojima ima i onih koji su opasni, otrovni i kancerogeni.

Deponija u Bajmoku tinja već dva meseca

Bajmočani kažu da ni posle žalbi nadležnima problem nije rešen.

- Apelujemo da se ugasi požar, da se deponija zatrpa ili odnese. Ne može da čeka razne sednice i odluke. Apelujemo da prevlada čovečnost, a ne novac - kažu građani.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5238
Povezane teme

Bajmok

požar

divlja deponija

deponija

apel za pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.